Информационната война покрай новите разкрития на Скотланд Ярд и Кралската

...
Информационната война покрай новите разкрития на Скотланд Ярд и Кралската
Коментари Харесай

Класика в жанра: Отровителите на Скрипал се оказаха британски артисти

Информационната война около новите разкрития на Скотланд Ярд и Кралската прокуратура за отровителите на Скрипал доближи небивали размери. Докато на публично равнище разменяните обвинявания и опровержения ненапълно съблюдават дипломатичния звук, то в блоговете и обществените мрежи пристрастеностите и екзотичните версии безусловно бушуват.

След като нощес консуматори в мрежата съзряха очевидна имитация на английските секрети служби в фотосите на отровителите, през днешния ден потегли още по-фрапантна версия - че те са английски артисти.

Това заяви на страницата си във Facebook продуцентът Майкъл Килиган. На страницата си той твърди, че Александър Петров и Руслан Боширов в действителност са британските артисти Пол Колинс и Джефри Филдс.

Самото видео, което бе публикувано след новината, че те са отровителите на Скрипал, било взето от сериала " КGB Spy ", което се излъчва в Англия от началото на 2000 година.

" Приятели, това е в действителност изумително. По смешно е даже от Бистър Бийн и Борат. " Май Тереза " (всъщност Килиган има поради премиера на Англия Тереза Мей) демонстрира сякаш двама руснаци, които са се снимали в моя сериал преди съвсем 20 години. Че и фрагменти взели оттова.

Че дори и версията на събитията като че ли е взета от нашия сериал. Нима MI5 чете нашите сюжети? Между другото въпросните двама " шпиони " са британци, въпреки и правилно, че не съм ги виждал в други филми. Може пък в действителност са отишли да работят в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", написа продуцентът, съпровождайки коментара си с емотикон - усмивка.

Постът на продуцента в обществените мрежи бързо събрал над 100 коментара и лайка за 45 минути, само че по-късно бил отхвърлен, допуска се, че това е направено от администрацията на Facebook.

Тази версия, тръгнала от блога cont.ws/@nyka/ бързо стана вирусна в мрежата, само че намирисва на прям фалшив, защото консуматори пишат, че в интернет не могат да открият данни за упоменатия продуцент и артисти.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР