Инфо: www.pixabay.com Петър Дънов за Жената Мъдри мисли от Петър Дънов за

...
Инфо: www.pixabay.com
Петър Дънов за Жената
Мъдри мисли от Петър Дънов за
Коментари Харесай

Петър Дънов за Жената: Повдигнете Жената и тя ще спаси света!

 за Жената Инфо: www.pixabay.com

Петър Дънов за Жената

Мъдри мисли от Петър Дънов за Жената:

“Духът в този момент работи върху дамите. Гледайте: където стъпи женският крайник, всичко стартира да се движи единствено напред – и науката, и религията, и музиката, всичко за което се сетите. Жената е почвата, в която всичко процъфтява. Запомнете едно: в случай че дамата изчезне, всичко ще изчезне: и науката, и музиката, и изкуството. Жената е Любовта, тя е тяхната концепция.

Гледам на за Жената като на полюс. Първоначално, когато Бог сътвори дамата, тя беше изцяло друга от актуалната. Жената на Земята е друга от дамата на небето, друга от дамата в парадайса. Тя е единствено отражение на възвишена благородна жена. В този смисъл любовта е единствено външно отражение на тази жена, тя се демонстрира единствено там, където има жена. Ако хората, знаейки какво е жена, заемат мястото, предопределено за нея, светът мигновено ще се усъвършенства.

За да имате ясна визия за дамата, би трябвало да я разглеждате не като единица, а като същина, в цялата й целокупност. Нещо мощно, Велико съставлява за дамата в природата. Не отделяйте дамата от живота, т.е. Любовта от Живота. Жената символизира Любовта.

Под понятието „ жена “ се има поради съществото, което може да роди най-красивата форма, да създаде най-голямата мощ, съществото, което може да съобщи най-голямата просветеност.

Майките могат да предадат повече на синовете си, в сравнение с бащите. Гениалността се предава по женската линия, по линията на възприятията. Духът носи талант, а Душата я храни.

Истинската жена се отличава с деликатност. Груба дума не може да излезе от устата й. Жена, която може да допусне неучтивост, към момента не е въплъщение на Истинската жена.

За Жената…

Жената, в цялостния смисъл значи врата, която се отваря единствено от Божия ключ. Всяка друга врата, която се отваря с ключовете на елементарен човек, не е жена. А фактът, че една жена е красива, е нищожен детайл, т.е. това е друг въпрос. Красота, благосъстояние, познание, мощ – всичко се съдържа в душата.

За Жената: Марта и Мария

Марта и Мария съставляват два правилото на човешката душа – деен и въздържан. В лицето на Марта и Мария са два противоположни характера, две положения на човешкото сърце: едното е безшумно, умерено, безмълвно, а другото положение, сходно на морските талази, като дребни клони на дървета, е непрекъснато шупване, непрекъсната несигурност.

Днес дамата се дефинира като създание, нуждаещо се от мъж, който да се грижи за нея. Според мен дамата е тази, която избавя света. Жената е тази, която държи ключовете на живота. Жената е тази, която демонстрира огромната и мощна мощ на Любовта, която носи живота. Следователно спасението на света ще пристигна посредством жена.

Издигнете дамата до позицията, която в миналото е заемала! Поставете дамата на стадия, на който е била първоначално и ще видите, че светът ще се преобрази. Спасението на света е във възхода на дамата. Ако не издигнете жена или тя самата не се издигне, тогава спасението няма да пристигна от нищото.

Когато казвате, че дамата не е добра, аз запитвам: кой не е роден от жена? Не беше ли жена майка ти, която те носеше в утробата си, която те носеше в прегръдките си, пазеше те в мозъка и сърцето си? Каквато и да е тази жена, през днешния ден тя е вашата майка. Погледнете майка си, като че ли Бог е в нея. Човечеството би трябвало съществено да промени възгледите си по повод на и за Жената.

Има един значим закон, който всеки би трябвало да има поради. Този закон е следният. Ако една жена обича брачна половинка си, тя е в положение да го избави.

 за Жената Инфо: www.pixabay.com

Каква е задачата на и за Жената?

Учителят споделя, че дамата първо би трябвало да извиси себе си, а по-късно и мъжа. Добрата и красива жена съставлява идеала на мъжа. Тя му дава подтик към възвишеното, кара го да мисли и по едно и също време внася мир и успокоение в душата му.

Любовта и волята вървят дружно. Ако една жена има тези добродетели, тя неотложно трансформира положението на брачна половинка си.  Говоря за онази жена, която е придобила обич и непорочност. Мощна е силата на любовта, нищо не може да я спре или опетни. Жената трябва да бъде уважавана, даже единствено заради любовта и волята. Те я издигат.

За да пристигна на Земята, душата би трябвало да откри татко и майка, които ще подпишат съглашение, че са съгласни да я одобряват и отгледат. Щом подпишат контракта, майката и бащата споделят: „ нашето дете ще се роди “.

Когато една жена е бременна, брачният партньор би трябвало да грижлив и изцяло предан. Тя би трябвало да усети най-добрите качества в него, тъй като в случай че в нея се роди и най-малкото подозрение, това ще се отрази на плода.

За Жената: единствената мощ, която може да облагороди света, е ЛЮБОВТА.

В този смисъл брачният партньор  никога не би трябвало да се дами за жена, която не обича, за която не е подготвен да пожертва всичко. Жената в никакъв случай не би трябвало да се омъжва за мъж, който не обича и за който не е подготвена да пожертва всичко.

Детето би трябвало да се роди от любовта на майката и бащата. Дете, родено в обич, е дете на Новото време.

Да бъдеш майка не значи да раждаш деца. Раждайки, би трябвало да вложиш подобен живот в детето, който ще разсъни Божественото в него.

И по този начин, работете за издигането на за Жената и по този метод – за бъдещето на цялото човечество! “

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР