Инфлуенсърите с много последователи могат да вдъхнат живот на метапространството,

...
Инфлуенсърите с много последователи могат да вдъхнат живот на метапространството,
Коментари Харесай

VR инфлуенсърите могат да спасят метавселената


Инфлуенсърите с доста почитатели могат да вдъхнат живот на метапространството, като основат VR общности (снимка: CC0 Public Domain)

Все повече наподобява, че шумно рекламираната концепция за метапространството буксува. Но може би VR инфлуенсърите – основателите на наличие във виртуалната действителност – ще станат причина новата технология въпреки всичко да се сбъдне?

През 2021 година софтуерният свят заприказва за метапространството. Това стана най-модерната думичка в софтуерния свят, изключително за Фейсбук, която се преименува на Meta и даде обещание скоро всички да се подвизаваме във виртуални светове.

След толкоз доста приказки обаче досегашните достижения на метавселената наподобяват нищожни. Мнозина са разочаровани и считат, че това е следващата мъртвородена концепция. Но не всички са съгласни; от ден на ден инфлуенсъри се пробват в точния момент да заемат ниша във виртуалния свят.

Цифрова версия на действителния свят

На доктрина метапространството следва да е някакъв виртуален свят, където потребителят е показан от аватар – компютъризирана версия на себе си. Чрез своите аватари хората следва да взаимодействат между тях, с цел да поддържат връзка и да играят игри.

Технологичният публицист Джей Питърс от уеб страницата The Verge споделя, че „ някои метапространства включват детайли, където можете да създавате свое лично наличие и да изграждате свои лични светове “. Това е основно.

Вместо да бъде сцена за смъртоносни битки, както е при VR игрите, метапространството следва да е по-скоро като цифрова версия на действителния свят. Множество компании имат вяра, че метавселената може скоро да размени ходенето до офиса и да се трансформира в главен метод, по който поддържаме връзка онлайн.

Почти като да сме дружно физически

TigressX, която основава наличие за игри повече от 15 години, споделя, че едно от обичаните ѝ действия в метапространството е гледането на филми с другари. „ Чувството е съвсем същото като когато се мотаете дружно физически “, споделя тя.

И даже е виждала разменени клетви на годеници. „ Всъщност един път присъствах на женитба във VR за другар, който живее в Америка. Със сигурност беше забавно. Но в действителност занимателно “.

Влиятелният Techman Ju пък основава видео наличие, играе VR игри и споделя мнения в YouTube и TikTok. Казва, че за първи път се заровил в метавселената, „ с цел да отиде тук-там, на които не можете да отидете в действителния свят – разнообразни светове, вселени, галактики и измерения “.
още по темата
„ Първият път, когато поставите [VR слушалките], в действителност е магическо преживяване “, споделя Techman Ju.

Thrill, различен инфлуенсър в метасветовете, който разгласява ревюта на хардуер, е бил притеглен от човешките връзки, които VR може да сътвори. „ Наистина е отлично, тъй като това е връзка на по-високо равнище от срещата с някого посредством известие или игра “, споделя той. По неговите думи, в обстановки, в които няма по какъв начин да се види онлайн с различен човек, VR прекарването е най-хубавият от всички способи за опосредствана връзка.

Въпреки че виртуалните светове могат да наподобяват като бягство от действителността, Thrill ги вижда като метод човек да усъвършенства всекидневието си. „ Правите неща, които не можете да вършиме в действителността. Това е средство за възстановяване на действителността, а не инструмент за бягство от нея “.

Инфлуенсърите – спасението

Някои специалисти считат, че инфлуенсъри като Techman Ju, TigressX и Thrill могат да бъдат ключът към спасяването на метавселената.

Режисьорът на VR филм Алекс Рул споделя, че одобрените авторитетни особи към този момент употребяват метавселената като нов метод за ангажиране на своите съществуващи почитатели.

Това може би скоро ще се промени и вероятно ще се появят и такива инфлуенсъри, които започват не от друга обществена медия, а точно от метапространството.

От игрите нататък

Все отново и измежду тези експерти доминира разбирането, че на първо време роля ще изиграят видеоигрите. Журналистът Джей счита, че геймърите са естествена публика за метапространството, тъй като „ вземат участие във виртуални светове от десетилетия “. „ Те са осведомени с това по какъв начин да взаимодействат онлайн и да построяват общности с хора, които познават единствено онлайн или като аватари “.

Techman Ju има вяра, че игрите би трябвало да бъдат „ приоритет номер едно “, защото „ бързо ще накарат повече хора да употребяват VR слушалки “.

И до момента в който цените на оборудването за присъединяване в метапространства са към момента много високи, тримата инфлуенсъри считат, че VR наличието ще става все по-популярно, защото хардуерът ще става по-достъпен.

Според отчет от Pew Research Center в Съединени американски щати, метавселената може да има до половин милиард консуматори до 2040 година Това е доста надалеч напред във времето, факт, само че Thrill споделя, че в този момент е вълнуващо време, защото „ можете да бъдете всеки вид инфлуенсър, който можете да си визиите “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР