Инфлацията в Германия се намира на най-високото си ниво от

...
Инфлацията в Германия се намира на най-високото си ниво от
Коментари Харесай

Инфлацията в Германия е най-висока от 25 години насам

Инфлацията в Германия се намира на най-високото си равнище от повече от четвърт век през септември, движена най-вече от все по-високите цени на силата, оповестяват международните организации. Потребителските цени са се нараснали с 10,9% на годишна база, заяви Федералната статистическа работа.

Проучване на Reuters измежду анализатори предвижда растеж от 10%.
 Германия пести сила: това е неразрешено от септември
Германия пести сила: това е неразрешено от септември

Германия има проект за икономисване на сила, който влиза в действие от 1 септември. Какви ограничения включва той, какво ще е разрешено и какво - неразрешено? Ето къс преглед:

Нарастващите цени на силата, подтиквани от намаляващите доставки на газ от Русия, тласнаха инфлацията до върхове, невиждани от десетилетия. А голямата загуба на потребителска покупателна дарба усилва вероятността криза.

Позовавайки се на скока при цените на газа, четири водещи немски стопански института понижиха съвсем на половина прогнозата си за стопански напредък за най-голямата стопанска система в Европа за тази година. За 2023 година прогнозата също е понижена - от 3,1% на 0,4%.

Германските консуматори са почнали да трансформират държанието си при извършване на покупки заради скока в разноските за сила, съгласно изследване, оповестено от комерсиалната асоциация HDE.

46 на 100 споделят, че са спрели да купуват избрани артикули вследствие на по-скъпите цени, а 60% от ден на ден се възползват от офертите на веригите, когато закупуват хранителни артикули.
 Германия ще национализира стигналия до несъстоятелност енергиен колос Uniper
Германия ще национализира стигналия до несъстоятелност енергиен колос Uniper

Държавната помощ не даде резултат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР