Инфлацията в България е на най-високо ниво от въвеждането на

...
Инфлацията в България е на най-високо ниво от въвеждането на
Коментари Харесай

Георги Ганев: Лихвите по кредитите ще нараснат по-бързо от лихвите по депозитите, има стопиране на ръста на цените на стоките

Инфлацията в България е на най-високо равнище от въвеждането на валутния ръб. Тя е над 16% към юли, само че в последно време се виждат процеси на понижаване на темпа на инфлация. Това съобщи по Нова ТВ депутатът от „ Демократична България “ Георги Ганев. Според него една част от инфлацията се дължи на преждевременно и безпричинно нарастване на заплати и пенсии, без да има растеж на производството.

Днес не приказваме за спад на цените, а за стопиране на покачването им. Този развой за някои артикули към този момент се следи. Големите вериги също оферират периодически акции с понижение на цените и по този начин те стигат до равнищата преди инфлацията, добави Ганев. Той подчертава и върху обстоятелството, че понижава паричната маса в послание против стоките, които има на на пазара, а това е развой, който стопира покачването спекулативно на цените на стоките, тъй като няма, кой да купува стоките на търговците.
Ганев изрази също позиция, че лихвите по заемите ще набъбнат по бързо от лихвите по депозитите. Хората, които имат заеми с закрепена рента не би трябвало да се тормозят, уточни икономистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР