Пазаруването преди училище може да струва на семействата рекордна сума тази година. Ето как да спестявате.

...
Инфлацията удря силно джобовете на родителите, като се прогнозира, че
Коментари Харесай

Инфлацията удря силно джобовете на родителите, като се прогнозира, че пазаруването преди училище ще струва най-скъпо на американските семейства на фона на по-високите цени на всичко - от калкулатори до пастели.

Очаква се разходите за училищни пособия да достигнат рекордните 41,5 милиарда долара тази година, според скорошно проучване на Националната федерация за търговия на дребно (NRF) и Prosper Insights & Analytics. Това би отбелязало увеличение от 12%, или 4,6 милиарда долара, от 36,9 милиарда долара, похарчени от потребителите през миналата година.

Това също би ударило предишния връх от 37,1 милиарда долара, поставен през 2021 г. 

Модел. Ето колко са се повишили цените на телчетата за връщане в училище в сравнение с миналата година:

графична хартия - 18% механични моливи - 16% папки - 13% маркери - 13% индексни карти - 12% пастели - 12% Състави - 9% Линийки - 8% Научни калкулатори - 6%

Как да спестите от ученически пособия

Пазарувайте в магазини с намалени цени или от продукти на други марки. Девет процента от купувачите ще преминат към магазини с намалени цени или ще купуват необходимите консумативи през цялата учебна година, вместо да купуват всичко предварително, според проучване на TransUnion.Planahead. Направете списък с основни инструменти и консумативи и бъдете нащрек за продажби, стратегии, които могат да помогнат на потребителите да избегнат импулсивни покупки. „Бъдете нащрек за големи разпродажби“, каза Марк Роуз, старши директор на дребно в TransUnion, пред CBS MoneyWatch.Place a bulkorder. Помолете приятели да направят групова поръчка с вас, което може да спести пари, посъветва експертът по данни на шаблони Далин Хач. Поискайте корекция на цената. „Внимавайте за разпродажби, които идват след като сте пазарували, и се върнете и поискайте корекция на цената до седмица или две след покупката“, каза Роуз от TransUnion. Купете втора употреба. Проучване на Morning Consult показва, че два пъти повече родители са казали, че ще купуват употребявани стоки за дома и ученически пособия тази година в сравнение с миналата година, за да поддържат бюджетите си под контрол.
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР