Инфлацията ще се успокои към края на годината"Когато до нас

...
Инфлацията ще се успокои към края на годината"Когато до нас
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Русия отдавна не е най-важният търговски партньор на България

Инфлацията ще се успокои към края на годината

"Когато до нас има война това неизбежно трансформира всички проекти на света. Инфлация ще има и тя ще се успокои, в случай че въобще се успокои, към края на годината. "

Това сподели пред Нова телевизия тази заран министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Министърът разяснява утвърдената от държавното управление стратегия за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция.

"Няма пари на ръка. Украинските бежанци няма да получават директна финансова помощ, 40-те лв., утвърдени от държавното управление, ще получават хотелиерите, които ще настаняват хора за човекоден настаняване плюс изхранване. Те би трябвало да бъдат юридически лица и ще получават сумите в края на месеца ", съобщи Лорер.

"Аз съм уверен, че ще има европейска взаимност за всички, защото общественият напън е голям, сподели още той и напомни, че в четвъртък министър председателят Кирил Петков прикани европейските сътрудници да поддържат финансово България и страните, покрай войната в Украйна ", които одобряват бежанци.

"Чака се и решение на Европейската централна банка (ЕЦБ) по отношение на украинската валута – защото гривната сега е на практика замръзнала – не е анулирана, само че и никой не знае какъв е курсът ", уточни Лорер.

Министърът беше безапелационен, че управническата коалиция върви сполучливо напред.

"Намирам действието на тази рецесия по-скоро оздравително ", добави той.

"Русия от дълго време не е най-важният търговски сътрудник на България. Единственото значимо нещо, което внасяме от там са енергоизточници. Вероятно след войната съветският екскурзиант към този момент няма да е кредитоспособен, само че въпросът с енергоносителите е общоевропейски ", сподели още Лорер и добави, че войната ще тласне Европа към опция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР