Инфлацията повиши драстично всички стоки и услуги в Турция Туската

...
Инфлацията повиши драстично всички стоки и услуги в Турция Туската
Коментари Харесай

Турската лира се срина главоломно, но не се подвеждайте, цените не са толкова ниски

Инфлацията увеличи фрапантно всички артикули и услуги в Турция

Туската лира записва ново историческо дъно от 6,6871 лева за 100 турски лири. Това е формалния курс на Българска народна банка на турската лира по отношение на лв., което прави 6,6 стотинки за 1 турска лира. 

Само за 1 месец турската валута е изгубила огромна част от цената си като курсът е варирал от 7,7 стотинки за 1 лира до днешните рекордно ниски равнища, написа Трафикнюз.бг.

Тенденцията сочи, че е въпрос на дни валутата да падне до 6 стотинки за 1 лира. 

Междувременно българите, изкушени от стремглавото поевтиняване на лирата, не престават да нападат шопинг дестинациите в Южната ни съседка. 

Основните недоволства са, че на тържища, пазари и туристическите търговски обекти цените всеки ден се сменят по отношение на курса на лирата към лв.. 

" Колкото струваше един перилен препарат преди година, толкоз е и в този момент, в случай че превалутираме към лв., въреки че цената в турски лири е доста друга ", изясняват осведомени. 

Те поучават да се пазари от държавните супермаркети. Там цените са доста по-устойчиви. 

" Освен по-изгодни цени, а не непрекъснато моделиране по отношение на курса към лв., еврото и $, там продуктите подлежат и на надзор. Не са малко случаите за излъгани от инцидентни търговци, до момента в който може да видите, че локалното население също избира да пазари по потвърдени супермаркети ", казвазват гидове на шопинг туризма в Одрин и други близки южни градчета. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР