Инфлацията не спада толкова бързо, колкото ни се иска, коментира

...
Инфлацията не спада толкова бързо, колкото ни се иска, коментира
Коментари Харесай

Каримански изригна: Притеснително е, не знаем детайли по бюджета! ,,Нарисувани“ са приходи, които…

Инфлацията не спада толкоз бързо, колкото ни се желае, разяснява финансистът Любомир Каримански пред EuroNewsBulgaria. Според него сглобката ще издържи, само че ще бъде доста мъчно да влезем в еврозоната през 2025 година. Ето и още от неговия коментар:
Не знаем елементи по бюджета. Съществени промени в рамката няма да има. По-скоро притеснителното е какво ще стане сред първо и второ гласоподаване в пленарна зала.
Парламентарните сили в сглобката се схващат прелестно. Там нещата са предрешени съвсем, че няма да има основни промени в Бюджета. По-скоро ще има донапасвания в разходната част – къде и какво да се харчи. А приходната част ще зависи от това какво ще желаят да похарчат.
Сглобката е решила какъв брой пари да харчи. Оттам са нарисували едни доходи, които не са основани действително на растежа на стопанската система. Аз нямам доверие напълно на приходната част на бюджета. Тя, съгласно мен няма да може да бъде изкарана действително през 2024 година Тази събираемост е мъчно постижима.
Данъците и таксите ще се покачат действително посредством осигуровките. Те ще се подвигат на оптималния застрахователен приход. Министърът на финансите сподели, че се подвигат с по-малко от 5%, само че това не е правилно.
Трябва да кажем също, че този метод на пресмятане на оптималния застрахователен приход трябваше да изследва една формула, а нея я няма.
За брашното и хляба, съгласно мен може да се резервира още ставката за Данък добавена стойност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР