Инфлацията, мерките и как ще стане приемането на еврото -

...
Инфлацията, мерките и как ще стане приемането на еврото -
Коментари Харесай

Кога България може да влезе в Еврозоната?

Инфлацията, ограниченията и по какъв начин ще стане приемането на еврото - това са тематиките, които разискват депутати от бюджетната комисия в Народното събрание с икономисти и специалисти.

" Висока инфлация се стопира с високо позитивни действителни лихви и с криза. Това значи, а избрани групи от хора да им намалее действителния приход за несъмнено време. Иначе механичното предоставяне основава огромен риск от спираловидно развиване на инфлацията ", съобщи Калин Христов, подуправител на Българска народна банка.

" За страдание не се справихме до тук с ограничението на този тип пандемия наречена инфлация измежду огнищата. Виждаме, че минава в дифузно разпространяване. Ясно е на всички че с фискални не можем да понижим инфлацията или да я направляваме на ниско ниво ", добави Милен Велчев, финансист.

" Моето схващане постоянно е било, че инфлацията не е причина за нищо. Тя е разследване от неверни политики или макроикономически събития. И в този смисъл би трябвало да се въздържаме най-малко като обществени политики да я ускоряваме. Мерките би трябвало да са по-тясно фокусирани, тъй като с хвърлянето на едни пари върху целия пазар вероятността да се ускори инфлацията доста по-голяма, в сравнение с да се понижи ", добави Владислав Горанов, финансист.

Не единствено инфлацията е пречка пред България за влизане в Еврозоната, има и други аргументи.

" Не е огромен шансът ни, тъй като въпреки всичко, в случай че запазим сегашните критерии мъчно бихме ги изпълнили от позиция на инфлацията ", съобщи Любомир Каримански, ръководител на Комисия по бюджет и финанси в Народното събрание.

" Проблемът за България е че ние имаме ниска конкуретноспособност. Най-слабо развитата страна сме в Европейски Съюз. И това ни слага в особени условия, тъй като няма по какъв начин паричната политика на Европейски Съюз да бъде еднообразно развита и за мощно развити и за едва развити ", сподели още Румен Гечев от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Доклад по тематиката от страна на специалистите ще бъде внесем в Министерския съвет.

Вижте още в директното включване на Цветелина Катанска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР