Инфлацията, която наблюдаваме през последната година и половина, не е

...
Инфлацията, която наблюдаваме през последната година и половина, не е
Коментари Харесай

Все по-малко достъпни жилища

Инфлацията, която следим през последната година и половина, не е локално събитие, а обгръща всички развити стопански системи. Разбира се, тя не подмина и строителния бранш. Ние от Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) следим и изследваме инфлационните стойности на база статистика за компаниите членове. За предходната година тя беше 27%, а сега доближава до 30%. Това значи, че в случай че сме можели да построим нещо със 100 лева, сега ни трябват 130 лева Това се отразява и на крайната стойност на продукта жилище.

За огромните градове междинната стойност на жилищата се усили с 18% за 2022 година и наклонността е повишаването да продължи. Това е извънредно отрицателна наклонност както за клиентите, по този начин и за строителните бизнесмени. Нито един производител не се радва, когато цената на продукцията му се повиши внезапно, тъй като по този начин понижава оборота си заради намалената опция на популацията да купува.

Има един доста значим коефициент, който се следи от Организация на обединените нации, за огромните градове. Това е коефициентът на досегаемост на жилищата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР