Инфекциозното в УМБАЛ - Бургас приема само носители на COVID-19

...
Инфекциозното в УМБАЛ - Бургас приема само носители на COVID-19
Коментари Харесай

Инфекциозното отделение на болницата в Бургас приема само с COVID-19

Инфекциозното в УМБАЛ - Бургас приема единствено носители на COVID-19 от през днешния ден, а останалите случаи на други инфекциозни болести ще бъдат настанявани в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Айтос. Изключение ще има единствено за децата на възраст до 1 година с инфекциозни болести, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ-Бургас.

689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.

Общо 41 са случаите на инфектирани с коронавирусна зараза в Бургаска област от началото на оповестеното изключително състояние. В община Бургас са 25, в Карнобат - 4, Руен - 4, Айтос - 3, Камено - 2, Поморие - 2, Сунгурларе - 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас и 1 е в болничното заведение в град Айтос.

В УМБАЛ-Бургас ще вършат вътрешно прекачване на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно поделение, с цел да могат да сменят сътрудниците си, които втори месец дават наряди.

Общо 1478 проучвания са направени до момента в Бургас. Работи се по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница. Изследвани са в 9 пула. Всички са негативни. Взето е пробонабиране на още 20 техни сътрудници, като резултатите се чакат през днешния ден . В понеделник ще бъдат взети проби на 50 водачи и контрольори от " Бургасбус ". Извадката ще се разшири и със чиновници и консуматори от домовете за остарели хора.

Вчера и през днешния ден общинският спешен щаб доставя спомагателни защитни дрехи и защитни средства на УМБАЛ-Бургас по тяхна поръчка , както и контейнери за рискови био боклуци и инвалидни колички, предоставени от Община Пловдив.

Днес общинската Дезинфекционна станция прави обработка на Инфекциозно и Спешно поделение на УМБАЛ-Бургас. Продължават ежедневните действия по стерилизация на градските спирки, рейсовете и публичните пространства.

Кметът на Бургас инспектира работата на пункта за подготвяне на храна за Детска млечна кухня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР