Инфекциозната клиника в Скопие е изпълнена до пълния си капацитет

...
Инфекциозната клиника в Скопие е изпълнена до пълния си капацитет
Коментари Харесай

Коронавирусът в Македония: Инфекциозната клиника в Скопие е пълна

Инфекциозната клиника в Скопие е изпълнена до цялостния си потенциал и пациенти ще се одобряват към този момент в модулна болница за ковид, която се намира до нея, заяви МИА. Модулната болница е оборудвана със 72 кревати, заяви министерството на опазването на здравето на РСМ. Медицинският личен състав ще работи на ротационен принцип, с цел да отговори на вероятното повишаване на приети в болница пациенти в идния интервал.

Модулната болница, открита през вчерашния ден, е екипирана с личен състав от скопската болница " 8 септември ", съобщи министърът на опазването на здравето Венко Филипче.

Здравното министерство на страната акцентира, че здравната система е готова за обстановката, само че прикани жителите да бъдат виновни и да извършват напълно защитните ограничения срещу ковид, с цел да предотвратят още по-голямо разпространение на болестта.

Гражданите на Република Северна Македония от през днешния ден няма да могат да пътуват в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина без да показват негативен PCR тест, оповестяват изданията в Скопие, оценявайки новината като " леден душ от държавното управление ". Преди това бе оповестено, че от 12 октомври жителите на пет балкански страни ще могат да влизат в тях, без да са длъжни да показват негативни проби за ковид.

Правителството на Република Северна Македония осведоми жителите, че поради утежняването на обстановката с пандемията в района и огромния брой случаи, влизането на македонски жители в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина няма да бъде разрешено без показване на отрицателен негативен PCR тест, който не е по-стар от 48 часа от момента на влизане в тези страни, се споделя в известие на държавното управление, написа " Независен весник ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР