Инерцията на Биткойн изглежда се влошава, като забавянето на разширяването

...
Инерцията на Биткойн изглежда се влошава, като забавянето на разширяването
Коментари Харесай

Биткойн губи своята инерция – трябва ли да се притесняваме?

Инерцията на Биткойн наподобява се утежнява, като забавянето на разширението на портфейлите оказва въздействие върху динамичността на пазара.

Средният размер на транзакциите е в низходящ тренд, комбиниран с мечи настроения измежду търговците, което кулминира в внимателна пазарна вероятност.

Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн ( BTC ) се колебае към границата от $26,200, подлагайки на тестване търпението на притежателите си. Последните данни разкриват бавност, което в допълнение подчертава върху спада на водещата криптовалута.

Ярък индикатор за това закъснение е общата относителна смяна в портфейлите, притежаващи Биткойн за интервал от 30 дни. Макар че портфейлите към момента записват растеж, темпото е отслабнало, изключително измежду притежателите на 10 – 10,000 BTC. Тези по-големи групи са склонни да оказват по-съществено въздействие върху динамичността на пазара.

Следователно намаляващата инерция на Биткойн може да се отрази на представянето му и на настроенията на вложителите. По-бавният ритъм на напредък може да отблъсне евентуалните вложители и спекуланти, което евентуално да докара до застой или даже до спад в оценката на монетата.

Източник: Santiment

Друга причина за безпокойствие се крие в междинния размер на транзакциите. Според Glassnode междинният размер на Биткойн транзакциите, когато се осреднява за седемдневен интервал, е достигнал едномесечно дъно от 518,646. Този спад в междинния размер на транзакциите нормално демонстрира понижена интензивност или смяна в характера на мрежовите транзакции.

Биткойн е изправен пред насрещни ветрове и в NFT бранша, защото интензивността на главните тържища, свързани с Ordinals, претърпява спад, отразявайки по-широката наклонност на понижаване на ентусиазма.

Що се отнася до настройките на търговците, следи се изместване към мечи настроения във връзка с BTC, за което свидетелства ескалиращото “ ” съответствие.

През последните седмици това съответствие се увеличи от 0.42 до 0.47. По-голямото такова съответствие значи, че повече търговци залагат на спад в цената на Биткойн, а не на нейното повишаване, което е сигнал за смяна в пазарните настройки към нерешителност.

Източник: TheBlock

Освен това хипотетичната волатилност на Биткойн е намаляла през последните няколко месеца. Имплицитната волатилност мери прогнозите на пазара за бъдещи съмнения на цените. Намаляването на хипотетичната волатилност демонстрира, че търговците чакат фаза на ценова непоклатимост или предвидимост.

Макар че някои вложители могат да поясняват това като позитивен знак, то може да значи и липса на умозрителен интерес, което евентуално може да способства за незабележителния ценови диапазон на Биткойн.

Източник: TheBlock

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР