Индустрията за караванинг се бори с предизвикателства и все още

...
Индустрията за караванинг се бори с предизвикателства и все още
Коментари Харесай

Караванинг индустрията се бори с предизвикателства

Индустрията за караванинг се бори с провокации и към момента не може да огледа обратно към втория най-хубав резултат в историята си. През първите шест месеца на годината са новорегистрирани 55 202 транспортни средства за свободното време, което подхожда на спад от 12,2 % спрямо рекордната 2021 година.

Цифрите щяха да са по-високи, само че стагниращите вериги за доставки предизвикват огромни проблеми на промишлеността за каравани повече от година. По-специално за кемперите липсват шасита, заради което подразделението регистрира минус от 15,9% с 40 985 нови регистрации. С 14 217 единици караваните са наедно с миналата година (+ 0,8%).

„ Тенденцията към самостоятелни, естествени почивки стартира доста преди пандемията и ще продължи да въздейства върху държанието при пътешестване на доста хора в бъдеще “ - съгласно Даниел Онгговинарсо, ръководещ шеф на Асоциацията на караванинг промишлеността (CIVD) - „ Новите регистрации през януари и февруари даже надвишиха стойностите от 2021 година, само че проблемите с веригата за доставки и световните рецесии утежниха доста обстановката за производителите и доставчиците през идващите месеци. “

В съпоставяне с рекордния брой нови регистрации от миналата година, подразделението за кемпери регистрира спад от 15,9 % за първите шест месеца с 40 985 транспортни средства, само че към момента е над стойностите от 2020 година (39 627 единици). Както отчасти, по този начин и изцяло интегрираните транспортни средства, както и компактните модели към момента са в огромно търсене от клиенти и търговци, само че неналичието на шасита на транспортни средства по-специално слага огромни провокации за производителите.

В съпоставяне с други видове кемпери обстановката с предлагането на шасита за ултракомпактни кемпери е по-добра, заради което пазарният дял на тези модели набъбна тази година. Броят на регистрациите на кемпери нараства устойчиво през последните години и евентуално щеше да доближи рекордно равнище още веднъж тази година, в случай че не бяха проблемите с веригата за доставки.

През първото тримесечие на годината производството на каравани към момента демонстрира доста нарастване от 7,9%, защото, за разлика от мобилните домове, караваните не зависят от шасито на транспортното средство. Този сегмент на транспортните средства също има проблеми свързани с веригата за доставки към лятото, заради което 14 217 нови регистрации съставляват единствено леко нарастване от 0,8 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР