Индустриална група в сферата на производството на шампанско във Франция

...
Индустриална група в сферата на производството на шампанско във Франция
Коментари Харесай

Във Франция бесни заради новия закон за шампанското в Русия

Индустриална група в областта на производството на шампанско във Франция разкритикува остро нов съветски закон, принуждаващ задграничните производители на шампанско да прибавят " пенливо вино " на гърба на бутилките си , осведоми " Ройтерс ".

" Comite Champagne " ( " Комисия за шампанско " ) добави в изказване, че също по този начин е призовала дипломати от Франция и Европейски съюз законът да бъде изменен .

Законът, подписан от съветския президент Владимир Путин в петък, изисква всички задгранични производители на пенливи виновност да разказват продукта си на етикета на гърба на бутилката, въпреки и не начело.
 Европейски Съюз и Съединени американски щати се сдобриха за шампанското
Европейски Съюз и Съединени американски щати се сдобриха за шампанското

Подписано е съглашение, с което се ускоряват правата

Производителите на съветско " шампанское " може да продължат да употребяват този термин сами.

Съпредседателите на френската шампанска индустриална група Максим Тубар и Жан-Мари Барилер приканиха членовете ѝ да спрат към този момент всички доставки за Русия .

Те настояха, че името " шампанско ", което се отнася до района във Франция, откъдето идва френското шампанско, има правна отбрана в 120 страни .

" Комисията за шампанското показва страдание поради обстоятелството, че това законодателство не подсигурява, че съветските консуматори имат ясна и транспарантна информация за произхода и характерностите на виното ", показват от комисията и прибавят, че законът подкопава продължаващите от две десетилетия договаряния сред Русия и Европейския съюз .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР