Индонезийските власти разпоредиха да бъдат спрени издирвателно-спасителните дейности след земетресението

...
Индонезийските власти разпоредиха да бъдат спрени издирвателно-спасителните дейности след земетресението
Коментари Харесай

Индонезия спря издирването на оцелели след опустошителното земетресение

Индонезийските управляващи разпоредиха да бъдат спрени издирвателно-спасителните действия след земетресението и вълните цунами, взели над 2000 жертви в региона на град Палу на остров Сулавеси, при все това 5000 души към момента се водят безследно изчезнали, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Издирвателно-спасителните интервенции ще приключат през днешния ден, съобщи пред Агенция Франс Прес Бамбанг Сурио, отговорник на спасителите в Палу, административния център на провинцията.
Градът и покрайнините му бяха опустошени от земетресението на 28 септември с магнитуд 7,5 и последвалите мощни приливни талази.
Открити са над 2000 тела, само че съгласно управляващите към момента има 5000 безследно изчезнали и по-специално затрупани под отломките на рухналите здания.
Правителството не планува да възвръща две селища край Палу - Петобо и Балароа, унищожени от бедствието. Оцелелите поданици ще би трябвало да решат дали да създадат там "братски могили ", да повдигнат над тях паметник или да ги трансфорат в зелени площи.
Множество територии са били просто погълнати от земните глъбини, когато земетресението безусловно е "втечнило " почвата по сходство на феномена, прочут като преносими пясъци.
Близо 200 000 души в района имат незабавна потребност от филантропична помощ. Осезаем е дефицитът на храна и питейна вода; голям брой потърпевши, изгубили всичко на този свят, би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да оцелеят.
Около 80 000 души, изгубили заслон, са се настанили в примитивни укрития покрай разрушените си жилища.
Медиите позволяват, че в действителност са изчезнали десетки хиляди души, тъй като спасителите не са съумели да стигнат до ред селища покрай епицентъра на трусовете, показва ТАСС. В региона на бедствието са живели общо към 4 милиона души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР