Индийци са подмамвани в Русияс обещания за изгодни възможности за

...
Индийци са подмамвани в Русияс обещания за изгодни възможности за
Коментари Харесай

Русия подмамва индийци с обещания за работа и ги принуждава да се бият срещу Украйна

Индийци са подмамвани в Русияс обещания за преференциални благоприятни условия за работа, единствено с цел да бъдат принудени да се бият на фронта срещу волята си - това се споделя в обява на организация Ройтерс, представена от Дарик.

Загиналиятвбойните действиявУкрайнаиндиецМохамед Асфанот индийскияград Хайдерабадзаминава заРусия, с цел да работи като " асистент " в съветската войска, а фамилията му не е предполагало, че той ще се окаже участник във войната в Украйна, а още по-малко, че ще загине там, написа Ройтерс.

Той есредняколкото индийци, примамени в Русия.

Министерството на външните работина Индия съобщи, че всеки сходен случай, за който е получило стигнал, е " предизвиквал най-сериозна реакция " от индийска страна.

" Разбрахме, че към 20 души са " хванати в капан " от съветската войска, и вършим всичко допустимо за тяхното предварително уволняване от армията ", съобщи през предходната седмица представителят на индийското външно министерство Рандхир Джайсвал.

Руското външно министерствозасегане е дало отговор на запитванетоза коментар на Ройтерс.

Асфан, който преди този момент е билуправителвмагазинзадрехи, идва в Русия, оставяйки брачната половинка си и двете си деца на възраст под две години, поради обява в ЮТюб, в която се дава обещание работа и приемане на право за непрекъснато престояване след шест месеца военна работа.

" Той ни се обади от границата с Украйна, с цел да ни каже, че паспортът му е иззет и че го принуждават да се бие /.../ помоли за помощ, само че тогава към този момент беше късно ", споделя брат му Имран, който приказва пред Ройтерс ден откакто е осведомен за гибелта на Асфан.

Индийското посолство в Русия съобщив обява в обществената мрежа " Екс ", че " ще се постарае да изпрати тленните му остатъци в Индия ".

Подобен видеоклип за намиране на работа в ЮТюб е привлякъл в Русия през декември и Хемил Мангукия, 23-годишен шивач, експерт по фини бродерии от Гуджарат.

" На Хемил му беше казано, че ще работи като асистент в армията и ще бъде обучаван в продължение на три месеца, само че откакто дойде в Русия, той разбра, че ще бъде обучаван да се бие ", сподели през днешния ден татко му Ашвин Мангукия пред Ройтерс.

СемействотоеразбралозасмърттанаХемилна 23 февруари два дни откакто е умрял, посредством телефонно позвъняване от различен индиец, който се е сражавал дружно с него.

" Все още чакаме тялото му да дойде, с цел да можем да правим заровения ритуал ", споделя бащата.

Седмина други индийци са потърсили помощта на Делхи, с цел да се върнат от Русия, заявявайки, че са отишли там с туристически визи, само че са били принудени да се причислят към армията и са били застрашени с присъда от 10 години затвор, в случай че не го създадат, оповестяват локалните медии. Видеоклипове с техните разкази са публикувани в обществените мрежи.

Министерството на външните работи на Индия към този момент не е дало отговор на запитванията на Ройтерс за коментар по отношение на видеоклиповете.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР