Индийското орехче е едно от най-добрите средства за успокояване на

...
Индийското орехче е едно от най-добрите средства за успокояване на
Коментари Харесай

Ритуали за по-добър сън

Индийското орехче е едно от най-хубавите средства за усмиряване на мозъка. Тази елементарна готварска фалшификация понижава токсините в дебелото черво и нервната система и спомага за положителния сън.

Има два разновидността на обред с индийско орехче и за използването му – вътрешен и външен. Можете да си извършите топло подправено мляко с индийско орехче. Добавете до 1/8 чаена лъжичка индийско орехче в чаша топло мляко, което единствено по себе си съдържа предизвикваща унесеност аминокиселина, наречена триптофан.

 Индийско орехче ритуали

Външното му приложение се показва в изработката на маска за лице с индийско орехче. Смесете равни елементи чисто растително масло и стрито на прахуляк индийско орехче и нанесете получената примес към очите и върху челото си преди лягане.

Масажът на стъпалата и скалпа е ключът към цялостно разпределяне на тялото. Всички меридиани и дребни енергийни канали потеглят от главата и приключват в ходилата. Освен това голям брой нервни окончания, рецептори и точки на напън са съсредоточени в главата и в стъпалата.

За да извършите ритуала за по-добър сън, до момента в който седите на стол или на легло, втрийте в ръцете си масло от сусам, индийски нард или брахми с приятна за вас температура. Правете леки кръгови придвижвания по скалпа си в продължение на към две минути, редувайки дланите си с върховете на пръстите си. След това насочете вниманието си към стъпалата.

Нанесете още масло върху ръцете си и с леки, кръгови придвижвания разтрийте дясното си ходило от горната страна от глезена към пръстите, по-късно от глезена към петата и най-после долната част на ходилата.

Натиснете с палец в основата на пищяла от горната част на стъпалото. Нежно и постепенно придвижете палеца към палеца на крайници. Върнете се към основата на пищяла и повторете придвижването към втория пръст на крайници, а по-късно и към останалите пръсти.

Поставете десния си гален върху лявото коляно, а дясната си ръка - върху горната страна на десния крайник и вплетете пръстите на ръката сред тези на крайници. С помощта на ръката стъпалото разказва кръгови придвижвания на открито и във вътрешността.

Разплетете пръсти и употребявайки десния си палец, упражнете напън по продължение на вътрешната част на ходилото от палеца към петата. Придвижете палеца по продължение на външната част на стъпалото от основата на кутрето към петата.

 За по-добър сън

Свийте пръстите си в пестник и масажирайте ходилото си, описвайки дребни кръгове. Бавно издърпайте всеки пръст, все едно се пробвате да изпукате ставата.

Повторете всичко това върху лявото ходило. Когато приключите с масажа на двете стъпала, накиснете ги за пет минути в кофа с топла подсолена вода, с цел да извлечете насъбраните в тях напрежение и отрови.

Обуйте си памучни чорапи, поставете хавлия върху възглавницата си и заспивайте. На сутринта отделете повече време за своя душ, защото отмиването на маслото от косата ви ще отнеме няколко измивания с шампоан.

Отделете време за йога. Редовните и уравновесени занимания с йога оказват помощ за подобряването на циркулацията на лимфата и кръвта, тонизират отделителните канали, успокояват ендокринната и нервната системи, помагайки на тялото и мозъка да се оправят със събитията денем. Без значение по кое време практикувате йога, тя приготвя за добър сън през нощта.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР