Индийският щат Тамил Наду промени своето законодателство за полицията като

...
Индийският щат Тамил Наду промени своето законодателство за полицията като
Коментари Харесай

Индия забрани на полицията да тормози гейове

Индийският щат Тамил Наду промени своето законодателство за полицията като добави уговорка, която не разрешава на униформените да тормозят ЛГБТ хората.

Така той става първият щат в Индия, който приема съответна законова наредба против полицейското принуждение върху гей общността.

Изменението на Правилата за държание на служителите на реда в Тамил Наду беше оповестено в държавния вестник на 15 февруари. То идва няколко месеца откакто Върховният съд в Мадрас задължи щатската администрация да вкара промени по въпросите на ЛГБТ хората. Съдия Ананд Венкатеш подреди в Правилата да се добави съответна уговорка, която планува санкции за служители на реда, които тормозят гейовете, както и деятели и чиновници на неправителствени организации, работещи за общността.

Новата заповед издадена от държавното управление гласи: „ Никой служител на реда не може да подхваща каквото и да е деяние на тормоз по отношение на лице, принадлежащо към ЛГБТ общността и хора, работещи за богатството на тази общественост “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР