Индийският женшен, наричан още ашваганда е адаптоген, който се използва

...
Индийският женшен, наричан още ашваганда е адаптоген, който се използва
Коментари Харесай

Древна индийска билка помага срещу стреса и безсънието

Индийският женшен, именуван още ашваганда е адаптоген, който се употребява от повече от 2000 година в източната национална медицина. Буквалният превод на думата е „ миризма на кон “, а от латински превода на типа се смята, че значи „ сънотворен “.
Билката има необятна приложимост. Но главно се употребява за справяне със стрес, тревога и контролиране на щитовидната жлеза.

Потушава СТРЕСА и укрепва ИМУНИТЕТА – това е ашваганда

Щитовидна жлеза
Чудните изгоди от живовляка за цялото здраве
Живовлякът, считан за плевел, е билка, която се среща на всички места у нас, а един от постоянно срещаните типове, чиито цветове децата употребяват...
Прочети повече
Смята се, че оказва помощ при хипофункция на Хашимото. Ашвагандата подтиква хормон (TSH) и тироксин (Т4). В различната медицина, приема на растението по към 600 мг. дневно е задоволителен. 

За бъбреци

Билката оказва помощ за общо утешение на напрежението в тялото. Понякога се натрупва отмалялост в надбъбречните жлези, която дейно може да се повлияе от приема на растението.

Ашваганда: 8 изгоди, които ще ни създадат по-здрави

Контрол над напрежението и здраве за мозъка
Чували ли сте за моринга – билката с куп лечебни свойства
Все по-често се оставяме в ръцете на националната медицина, когато имаме здравословен проблем, тъй като тя оказва помощ и тъй като предлага по-прият...
Прочети повече
Ашвагандата дейно преодолява положенията на тревога и стрес. Със свалянето на равнищата на рисковите радикали, забавя стареенето и защищава мозъка от заболявания като Алцхаймер и Паркинсон. Много хора изпозват билката вечер преди сън в композиция с магнезий като натурални средства за по-лесно заспиване. Тя може да се откри под формата на капсули, които са лесни за доза и се одобряват перорално.

Противовъзпалително деяние

Тя има мощни антиоксидантни свойства, работи противовъзпалително и успокояващо. Използва се също за усилване на фертилитета при мъже и дами, оказва помощ на половата дисфункция.

Диабетиците могат да я ползват за надзор на кръвната захар, тъй като има мощни хипогликемични свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР