Индийските власти отказаха да подновят лиценза, позволяващ на Конгрегацията на

...
Индийските власти отказаха да подновят лиценза, позволяващ на Конгрегацията на
Коментари Харесай

Индия отряза организацията на Майка Тереза от чуждестранно финансиране

Индийските управляващи отхвърлиха да възобновят лиценза, допускащ на Конгрегацията на мисионерите на милосърдието, учредена от канонизираната през 2016 година монахиня Майка Тереза, да получава задгранично финансиране. Отказа за възобновяване на лиценза е станал преди новогодишните празници.

Според решението на индийските управляващи благотворителната организация към този момент не дава отговор на изискванията за допустимост за приемане на задгранични средства, акцентира БГНЕС.

Властите предложиха нечовечен коледен подарък на най-бедните, сподели отец Доминик Гомес, общоприет викарий на архиепископията на Калкута, в изказване, определяйки решението като " отвратителна офанзива ", оповестява Le Mоnde.
свързани новини11129на 01.05.2019
Благотворителната организация подсигурява, че няма да употребява повече задгранични средства " до момента в който въпросът не бъде решен ", само че по този метод е лишена от значими запаси. Организацията на Майка Тереза, учредена през 1950 година в Калкута, ръководи приемни домове в цялата страна.

Католическата монахиня, която е и носителка на Нобелова премия за мир за 1979 година и е канонизирана от папа Франциск през 2016 година, е посветила огромна част от живота си на подкрепяне на най-бедните в Индия. Този акт на управляващите идва няколко седмици след започването на следствие, ориентирано към мисионерите на милосърдието в щата Гуджарат за наложително покръстване.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР