Индийските власти наложиха забрана за използването на внесени от Китай

...
Индийските власти наложиха забрана за използването на внесени от Китай
Коментари Харесай

Между две страни от БРИКС: Едната забрани внос на компоненти за бойни дронове от другата, опасява се за сигурността си

Индийските управляващи постановиха възбрана за потреблението на импортирани от Китай съставни елементи за производството на военни безпилотни летателни апарати (дронове) от индийски компании. Това заяви Reuters, базирайки се на свои източници.

Индия и Китай са двете най-големи страни от икономическата организация БРИКС (влизат още Бразилия, Русия и ЮАР), към която предпочитание да се причислят демонстрират още към 20 страни. 

По сведения на източниците, повода за възбраната е обвързвана с нуждата да се подсигурява националната сигурност на страната в изискванията на нарастнали закани от шпионаж и хакерски атаки от страна на Китай. Има и опасения от вероятни вреди за индийските дронове, от потреблението на създадени в Китай електроника, радиотехническо съоръжение и оптика.
 Турция реалокира производството на бойните дронове Bayraktar в друга страна
Турция реалокира производството на бойните дронове Bayraktar в друга страна

Това става въз основа на сключване на стратегическо съглашение с турската компания Baykar

По данни на източниците, понастоящем 70% от съставените елементи за дронове, създадени в Индия, се внасят от Китай. Според събеседниците на Reuters, посочената възбрана ще принуди индийските производители да търсят други благоприятни условия за импорт на съставни елементи за бойни дронове.

А също по този начин, възбраната може да докара до покачване на цената на създадените в Индия дронове с 50%, както и увеличение на периодите за тяхното създаване и произвеждане.

През настоящата фискална година (2023-2024 г.) Индия възнамерява да изразходи 19,7 милиарда $ за модернизиране на въоръжените си сили. 75% от тази сума ще получат индийски държавни и частни компании за произвеждане на оръжие.
 Банката на БРИКС, ръководена от Дилма Русеф, няма да финансира планове в Русия
Банката на БРИКС, ръководена от Дилма Русеф, няма да финансира планове в Русия

Банката съблюдава глобите по отношение на Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР