Индийската дирекция за правоприлагане, нейната агенция за борба с престъпността,

...
Индийската дирекция за правоприлагане, нейната агенция за борба с престъпността,
Коментари Харесай

Индия обвинява технологичния гигант Byju`s в валутни нарушения на стойност 1,1 милиарда долара

Индийската дирекция за правоприлагане, нейната организация за битка с престъпността, е издала уведомление за демонстративна идея до Byju's, обвинявайки я в нарушение на националните валутни правила.

Твърденията на ED споделят, че стартъпът със седалище в Бенгалуру е нарушил разпоредбите на Закона за ръководство на валутата (FEMA) в размер на 1,12 милиарда $, като не е показал документи за импорт против предплатени парични преводи и доходи от осъществен експорт отвън Индия и забавено подаване на документи за директни задгранични вложения, получени от стартъпа. TechCrunch заяви за идното уведомление за шоу-кауза по-рано във вторник.

В изказване за пресата (PDF) индийската организация сподели, че „ разнообразни недоволства по отношение на задграничните вложения, получени от компанията “, са я предиздвикали да стартира следствие.

Изявлението за шоу-кауза следва организацията, която претърсва пространствата на Byju's и нейния създател Byju Raveendran в края на април. По това време организацията сподели, че е разкрила и иззела „ уличаващи “ документи и цифрови данни в пространствата на компанията.

„ В края на следствието беше открито, че Think & Learn Private Limited & Byju Raveendran са нарушили наредбите на FEMA, като не са показали документи за импорт против предплатени парични преводи, направени отвън Индия, като не са съумели да осъществят приходите от експорт, осъществен отвън Индия, като са забавили подаването на документи против директните задгранични вложения (ПЧИ), получени в компанията, от пропуск да подаде документи против паричните преводи, направени от компанията отвън Индия, и като не разпредели акции против ПЧИ, получени в компанията ", сподели индийската организация във вторник вечерта.

Byju's сподели по това време, че е убеден че Дирекцията по правоприлагането ще откри, че стартъпът, в миналото оценен на 22 милиарда $, е в сходство с всички локални закони. В изказване по-рано във вторник представителят на Byju сподели, че стартъпът не е получил уведомление от ED.

Известието за шоу-кауза на ED е последното главоболие за стартъпа със седалище в Бенгалуру, който прекара последните шест месеца поправя няколко неточности.

Стартъпът, подсилен от Prosus, Peak XV, Sofina, BlackRock, UBS и Chan Zuckerberg Initiative, не извърши задачата си за доходи за финансовата година, приключваща през март предходната година, стартирането оголен в доста занимателен доклад този месец.

Главният финансов шеф на Byju Аджай Гоел напусна стартъпа, с цел да се върне във Vedanta в края на предишния месец, след високопоставени и неочаквани напускания на инспектора Deloitte и трима от основните членове на борда на Byju в Юни. Prosus, който има повече от 9% от Byju's и е един от неговите по-ранни поддръжници, обществено подлага на критика стартъпа със седалище в Бенгалуру през юли, че не се развива задоволително и подценява препоръките и рекомендациите на вложителя макар многократните опити.

The ED разшири репресиите си против валутни нарушавания през последните година и половина. Той упрекна подкрепената от Andreessen Horowitz крипто борса CoinSwitch в нарушение на сходни правила предходната година.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР