Индия започва да раздава значителни суми пари на земеделците, подготвяйки

...
Индия започва да раздава значителни суми пари на земеделците, подготвяйки
Коментари Харесай

Втората най-населена страна в света прави крачка към универсален базов доход

Индия стартира да раздава обилни суми пари на земеделците, подготвяйки почвата за изборна година, цялостна с разноски и най-вероятно за повсеместен базов приход като опит за справяне с бедността в страната, предава The Wall Street Journal.

Бюджетната година на втората най-голяма по население страна в света стартира на 1 април. Самият бюджет бе оповестен през днешния ден и от него излиза наяве, че долната граница на приход, след която индийците ще би трябвало да заплащат налози, се усилва двойно. В същото време властта включва заплащания към дребните земеделци.

Ходът е ориентиран към заседание на поддръжка за досегашния министър председател Нарендра Моди и партията му за още един мандат.
 Остров в Индия изчезва. Но неговите поданици нямат задоволително пари, с цел да се реалокират
Остров в Индия изчезва. Но неговите поданици нямат задоволително пари, с цел да се реалокират

Приливите унищожават домовете и храната им

Планираните разноски, дружно и с предходни заплащания, накараха страната да изпусне задачата си за недостиг. Той трябваше да доближи 3,3 % от брутния вътрешен артикул през годината до края на март, само че вместо това ще се повиши до 3,4 %. Целта за идната година също е 3,4 %, вместо в началото обмислянието 3,1 %.

" Вървим към нова Индия, която е чиста и здрава, където всеки ще има къща с достъп до тоалетна, вода и електричество и в която приходите на земеделците ще се удвоят ", сподели краткотрайният министър на финансите Пиуш Гоял.

Според новата стратегия държавното управление ще заплати на всяко семейство с по-малко от 2 хектара земя по 6 000 рупии годишно. В долари това се равнява на $84 - и до момента в който това наподобява малко, в Индия, където бедните припечелват по по-малко от $ дневно, за някои е задоволително за живот над границата на бедността.

От помощта ще се възползват към 120 милиона фамилии, което ще коства на държавната хазна към $10,5 милиарда годишно.
 Индия ще последва Китай в прекосяването на газ, с цел да избави въздуха си
Индия ще последва Китай в прекосяването на газ, с цел да избави въздуха си

Търсенето ще нараства с 4,9 % годишно

Лидерът на опозицията побърза да отговори и включи в платформата на партията си заричане за категоричен базов приход за всички небогати.

Безусловният базов приход - регулярни заплащания от държавното управление за всеки жител, които би трябвало да покрият базовите потребности - е концепция, която се разисква от десетилетия, а някои страни, в това число Канада и Финландия, към този момент опитаха с нея. Това важи и за някои щати на Индия. Идеята е да бъде раздаван на кеш на всички, или на характерна група жители, вместо обичайните обществени стратегии.

Сегашните опити на Индия да се оправи с бедността включват дотации върху храната, горивата, торове и доста други. Управляването на тези солидни стратегии е скъпо и голям брой от изхарчените пари по този начин и не стигат до нуждаещите се. Надеждите са, че този метод може да понижи и корупцията.
 Ричард Брансън: Всички заслужават категоричен базов приход
Ричард Брансън: Всички заслужават категоричен базов приход

Това е нещо значимо и един ден ще стане нужда, счита милиардерът

На старта на предизборните акции редица анализатори чакат, че това е освен това от кухо заричане преди този момент. " Въпросът към този момент е по кое време, а не дали ", споделя Милан Ваишнав, шеф в South Asia Program в Carnegie Endowment for International Peace. " Очаквам универсалният базов приход в Индия да бъде един от значимите проблеми по време на акцията ".

Правителствено изследване в страната от 2017 година разпали полемики по въпроса, потвърждавайки, че в последна сметка Индия може да завоюва от такава стратегия, в случай че тя размени останалите дотации и помощи. " Универсалният базов приход може да стане най-бързият метод за понижаване на бедността ", написа в документа.

В него се показва, че раздаването на по $100 на година на към 75% от популацията ще е задоволително за понижаване на равнищата на беднотия до 1% от 15% през днешния ден. Това ще коства към 5% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР