Индия ще приеме обезщетение от 1,1 милиона евро от Италия

...
Индия ще приеме обезщетение от 1,1 милиона евро от Италия
Коментари Харесай

Италия плаща 1 млн. евро за смъртта на индийски рибари

Индия ще одобри обезщетение от 1,1 милиона евро от Италия за фамилиите на двама риболовци, убити от италиански морски пехотинци през 2012 година, съобщи Агенция Франс Прес.
Представящия Италия юрист Сухаил Дът съобщи пред Върховния съд на Индия, че след продължителни договаряния с индийското държавно управление Рим е подготвен да заплати 100 милиона рупии на фамилиите на риболовците и притежателя на лодката, която е била развалена при стрелбата.
 Коронавирусът по света: Пак върхове по брой нови случаи в Индия и Иран Коронавирусът по света: Пак върхове по брой нови случаи в Индия и Иран
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 132 952 381 и 133 688 126 съгласно а...
Семействата на жертвите са се съгласили да получат " избраната сума за обезщетение ".
Съдът изиска индийското държавно управление да подава парите в съда в границите на една седмица след приемането им от Италия. Това ще бъде прегледан на 19 април.
Последната заповед идва откакто Постоянният трибунал (PCA) в Хага разгласи предишния юли, че двамата моряци имат право на имунитет против гонене.
Салваторе Жироне и Масимилиано Латор прекараха години, изправени пред обвинявания в Индия за разстрел на риболовците, когато лодката им се доближила до италианския петролен танкер MV Enrica Lexie край крайбрежията на Керала.
 Коронавирусът по света: Рекорд по смъртност в Бразилия, връх по нови случаи в Индия Коронавирусът по света: Рекорд по смъртност в Бразилия, връх по нови случаи в Индия
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 132 293 566 и 133 018 307 съгласно а...
Италия отнесе въпроса до PCA през 2015 година, като съобщи, че трибуналът би трябвало да прегледа случая според морското право, защото случаят се е случил в интернационалните води край южното крайбрежие на Индия.
Италия твърди, че нейните морски пехотинци са били ситуирани на танкера, защото районът е белязан от пиратство, и сподели, че са стреляли по риболовната лодка, защото тя не е взела поради предизвестията да стои надалеч.
Но Ню Делхи настояваше двамата морски пехотинци - единият от които беше позволен да се върне вкъщи през 2014 година по медицински аргументи, а другият през 2016 година - да се върнат в Индия за дефинитивно решение от локалния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР