Индия ще изстреля комуникационен сателит с помощта на ракетата Falcon-9

...
Индия ще изстреля комуникационен сателит с помощта на ракетата Falcon-9
Коментари Харесай

Индия ще използва ракета на SpaceX за изстрелване на комуникационен сателит

Индия ще изстреля информационен спътник благодарение на ракетата Falcon-9 на SpaceX тази година, предаде  " Ройтерс ". Това е първото партньорство на страната с някоя от фирмите на Илон Мъск, който желае да разшири наличието на бизнесите си в страната.

Сателитът с огромен потенциал има за цел да усъвършенства широколентовата съгласуваност на Индия, изключително в отдалечени и несвързани райони в страната, споделя се в изказването на комерсиалният клон на Индийската галактическа организация - NewSpace India Ltd (NSIL). В него категорично се декларира, че NSIL напълно ще има, ръководи и финансира спътника за високоскоростна съгласуваност GSAT-20, който обезпечава трансфер от 48 гигабита в секунда.

Сателитът, чието изстрелване е планувано за второто тримесечие на 2024 година, тежи 4700 kg. С това тегло той надвишава настоящото ограничаване на потенциала за изстрелване на галактически кораби на индийската галактическа организация от 4000 kg, предава Дневник. 

Мъск, който е основен изпълнителен шеф на SpaceX и Tesla (TSLA.O), има предпочитание да навлезе на индийския пазар както със " Старлинк ", по този начин и с " Телса ". Той разисква капиталово предложение за построяването на фабрика на " Тесла " за произвеждане на електрически транспортни средства в Индия. До момента обаче най-богатият човек на планетата се сблъсква с отпор от страна на част от локалната промишленост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР