Индия продължава да е критична точка на COVID-19. Страната отчете

...
Индия продължава да е критична точка на COVID-19. Страната отчете
Коментари Харесай

Пак пожар в ковид-болница в Индия, жертвите са 16

Индия продължава да е сериозна точка на COVID-19. Страната регистрира нов антирекорд по болни за последното денонощие. Броят на новозаразените за последните 24 часа е близо 402 хиляди. На този декор пожар избухна в COVID-отделение в болница.

До този миг жертвите са 16 - 14 пациенти, и две медицински сестри.

В болничното заведение са били настанени 70 пациенти. 24-ма от тях са били в интензивното поделение. Веднага е почнала евакуацията им.

Все още не е ясна повода за пожара. Предполага се, следствие огънят е лумнал поради късо съединяване в интензивното поделение за заболели от Коронавирус и е бил сподавен за един час.

Преди седмица при сходен случай в болница починаха 13 души.

Според специалисти действителният брой на инфектираните и умрелите е доста по-голям заради дефицита на проби и неточното регистриране на аргументите за гибелта.

Властите в страната оповестиха мега имунизационна акция, ориентирана към всички възрастни, макар че някои щати предизвестиха за изострен дефицит на ваксини.

И въпреки, че Индия е най-големият международен производител на ваксини против COVID-19, има стеснен брой дози разполагаем в страната. Това задълбочава тежката втора вълна от инфекции. Болниците са претъпкани, а фамилиите се борят да получат от оскъдните лекарства и О2.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР