Индия отново разреши чуждестранното финансиране на благотворителна организация, създадена от

...
Индия отново разреши чуждестранното финансиране на благотворителна организация, създадена от
Коментари Харесай

Индия разреши на създадена от Майка Тереза организация да бъде финансирана от чужбина

Индия още веднъж позволи задграничното финансиране на благотворителна организация, основана от Майка Тереза, съобщи Франс прес.

Това стана няколко седмици, откакто й беше наложена възбрана, обсъждана от критици като следващо доказателство за издевателството на християните при ръководството на националистическото хиндуистко държавно управление,

На 25 декември на благотворителната организация беше отказано възобновяване на разрешителното, което й разрешава да получава финансиране от чужбина, съгласно индийското министерство на вътрешните работи.

В решението се наблягаше, че "Мисионери на милосърдието " към този момент не дават отговор на изискванията за допустимост, без да се дават повече детайлности.

Разрешителното в последна сметка беше "подновено ", съобщи за Агенция Франс Прес Сунита Кумар, близка сътрудничка на починалата Майка Тереза.

"Мисионери на милосърдието " е католически медал, учреден през 1950 година от Майка Тереза - римокатолическа монахиня, която през по-голямата част от живота си живее и работи в Индия и оказва помощ най-много на бедните в Колката.

През 1979 т. тя получи Нобелова премия за мир и малко по-късно беше оповестена за светица. Организацията управлява приюти в цяла Индия. Според всекидневника "Хинду ", през финансовата 2020-21 година "Мисионери на милосърдието " е получила към 750 милиона $ (662 милиона евро) задгранично финансиране.

Правителството на Нарендра Моди беше упрекнато, че блокира достъпа до задгранично финансиране на благотворителни и правозащитни организации в Индия.

Миналата седмица индийският клон на Неправителствени организации "Оксфам " съобщи, че достъпът й до задгранични фондове е блокиран и предизвести, че това може да има съществени последствия за филантропичните й действия.

През 2020 година "Амнести интернешънъл " заяви, че ще прекрати активността си в Индия, след заледяване на банковите й сметки от държавното управление.

Активисти за правата на индивида са загрижени и от увеличението на дискриминирането и насилието против религиозни малцинства от идването на власт на Моди през 2014 година

Индийското държавно управление отхвърля да организира "Хиндутва " - план за хиндуистка надмощие, и акцентира, че всички религии имат равни права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР