Индия отчете рекорден ръст на заразените с новия коронавирус (COVID-19)

...
Индия отчете рекорден ръст на заразените с новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Индия за пръв път надхвърли 100 000 заразени с коронавируса за денонощие

Индия регистрира рекорден растеж на инфектираните с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие, трансформирайки се във втората страна след Съединени американски щати, която записва над 100 000 новозаразени в границите на 24 часа, до момента в който политиците провеждат всеобщи предизборни манифестации, пораждащи опасения от по-нататъшно разпространяване на вируса, осведоми " Ройтерс ".

Болниците в най-тежко засегнатия щат, Махаращра, са претрупани от пациенти. Махаращра заяви за рекордните 57 074 новозаразени за денонощие.

Ежедневните инфекции в страната са се нараснали към 12 пъти, откакто доближиха многомесечно дъно при започване на февруари, когато управляващите облекчиха множеството ограничавания и хората значително стопираха да носят маски и следха обществено разграничаване.

Със 103 558 нови инфекции Индия в този момент е отчела 12,6 милиона случая, най-високите след Съединени американски щати и Бразилия, демонстрират данни на здравното министерство.

Индия е записала най-вече болести през последната седмица на всички места по света. По-инфекциозните разновидности на вируса може да са изиграли роля при втория прилив, споделят някои епидемиолози.

Смъртните случаи са скочили с 478, което към момента е един от най-ниските равнища на смъртност в света, което усилва общия брой на 165 101.

Въпреки че случаите са нарастнали експоненциално в близо дузина страни, политиците и министрите към момента се обръщат към предизборни манифестации, на които участват десетки хиляди хора без маски, които се блъскат за космоса.

Министърът на опазването на здравето в североизточния щат Асам, който сега гласоподава да избере ново държавно управление, беше осмиван в обществените мрежи през уикенда, откакто съобщи, че няма потребност от маски в неговия щат и че носенето на такава вреди на бизнеса като салони за хубост.

Щатът Махаращра ще стартира да затваря търговски центрове, кина, питейни заведения, заведения за хранене и места за поклонение от понеделник вечерта. Властите също ще наложат цялостно блокиране през уикендите, защото специалистите се тормозят от дефицита на кревати за сериозни грижи в лечебните заведения, изключително в по-малките му градове.

Индия, най-големият производител на ваксини в света, инжектира 77 милиона дози вкъщи, откогато започва акцията си в средата на януари - третата най-висока след Съединени американски щати и Китай.

Ваксинациите против COVID-19 на глава от популацията в Индия обаче са по-ниски от доста други страни, в това число тази на по-населения Китай, който стартира да дава фотоси на своите жители доста по-рано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР