Индия одобри определено количество износ на хидроксихлорохин. Препаратът против малария

...
Индия одобри определено количество износ на хидроксихлорохин. Препаратът против малария
Коментари Харесай

Индия принудена да изнася хидроксихлорохин след натиск от Тръмп

Индия утвърди несъмнено количество експорт на хидроксихлорохин . Препаратът срещу малария е обсъждан като евентуален лек против ковид. Индия ще изнесе от лекарството след напън от президента Доналд Тръмп, който приканва американците да го вземат, написа " Гардиън ".

Таблетките се употребяват за предварителна защита и лекуване на малария, лупус и ревматоиден артрит, само че през последната седмица американският водач нападателно промотира медикамента като лекуване за ковид , макар че няма безапелационни медицински доказателства за ефикасността му против новия вирус.
 Какви са аргументите Тръмп да промотира хидроксихлорохина?
Какви са аргументите Тръмп да промотира хидроксихлорохина?

" Какво имате да губите ", пита той

Индия, най-големият производител на хидроксихлорохин, наложи краткотрайна възбрана за експорт на лекарството, с цел да се ресурси.

Но през днешния ден представител на индийското държавно управление заяви, че страната му анулира някои ограничавания.

Частичната анулация на възбраната за експорт идва след удостоверение на Тръмп, че е телефонирал на премиера Нарендра Моди през уикенда. Президентът на Съединени американски щати заплашил с " ответни ограничения ", в случай че Индия не изнесе от лекарството.

Тръмп и Моди поддържат близки връзки. По време на първото си посещаване в Индия като държавен глава през февруари Тръмп назова Моди " извънреден водач " и " същински другар ".
 Запасихме се с 29 млн. дози хидроксихлорохин, разгласи Тръмп
Запасихме се с 29 млн. дози хидроксихлорохин, разгласи Тръмп

Американският водач се надява медикаментът да бъде употребен за лекуване на вируса

През последните дни Тръмп провокира маниакално възприятие в американското общество, че хидроксихлорохинът е вълшебен лек против ковид. Съединени американски щати се запасиха с 29 милиона дози от лекарството . Твърденията на американския водач, че медикаментът може да " промени играта " се основават на проучване на група учени през март, само че резултатите са намерено отхвърляни от специалисти и други здравни организации.

Въпреки че не е потвърдено дали лекарството оказва помощ против вируса, то към този момент е употребена при 1500 пациенти с ковид в Ню Йорк.

Шри Ланка и Непал също поръчаха от лекарството.

Индия е един от най-големите производители на медикаменти и през предишния месец наложи ограничавания за експорт на десетки медикаменти, в това число парацетамол и разнообразни антибиотици, за да покрие потребностите в страната. Днес индийското държавно управление също удостовери, че отчасти анулира възбраната за експорт на парацетамол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР