Индия обмисля да отговори положително на предложение на Русия да

...
Индия обмисля да отговори положително на предложение на Русия да
Коментари Харесай

Индия възнамерява да купува руски петрол и суровини на безценица


Индия обмисля да отговори позитивно на предложение на Русия да ѝ доставя нефт и други първични материали на по-ниски цени посредством разплащане в система рупии/рубли, съобщи Ройтерс, базирайки се на индийски източници.

" Русия ни предлага нефт и други първични материали със забележителна отстъпка от цената. Ще се радваме да се възползваме ", изясни един от източниците.

По думите му за споразумяване остават някои въпроси като застраховката и петролните смеси, само че щом те бъдат уредени, " ще приемем тази оферта ".

Двамата индийски представители, поискали анонимност, обявиха, че интернационалните наказания, въведени след нашествието на Русия в Украйна, не пречат Индия да внася съветски нефт. Те не прецизираха нито количествата, нито съответни артикули, нито каква е отстъпката от цената, препоръчана от Русия.

Единият от тях добави, че сега се създава механизъм, основаващ се на системата рупия/рубла, с цел да могат да се заплащат преводите.

Помолено за коментар от Ройтерс в имейл, индийското министерство на финансите към този момент не е дало отговор.

Индия покрива 80 % от потребностите си от нефт посредством импорт, като нормално единствено 2 до 3 % от доставките са от Русия.

Получаването на нефт с отстъпка от цената би разрешило на индийското държавно управление да ограничи повишаването на енергийните разноски в подтекста на скок на цените на силата, отбелязва Българска телеграфна агенция.

След като Западът вкара от ден на ден наказания след съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, Москва прикани " другарските страни " да продължат комерсиалния продан с нея и вложенията.

Индия, която е съдружник на Русия - неин главен снабдител на оръжие - се въздържа при започване на месеца да гласоподава резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща експанзията на Москва против Украйна, само че прикани за завършек на насилието.

Индийското държавно управление желае да доставя и торове, които са по-евтини от Русия и Беларус, в подтекста на мощен преразход на бюджета й за субсидиране на торовете.

" Ако можем да си осигурим по-евтини торове от Русия, ще го създадем ", уточни един от източниците на Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР