Индия недвусмислено изрази несъгласието си с включването на нейния съседен

...
Индия недвусмислено изрази несъгласието си с включването на нейния съседен
Коментари Харесай

БРИКС: Индия предупреди – тази държава не трябва да бъде допускана в съюза

Индия недвусмислено изрази несъгласието си с включването на нейния прилежащ съперник Пакистан в алианса БРИКС.

Дългогодишната омраза сред Индия и Пакистан , която се корени в разделянето през 1947 година, продължава да подхранва напрежението.  

Скептицизмът на Индия по отношение на присъединяване на Пакистан се дължи на обвиняванията, че Пакистан поддържа и улеснява терористични действия, ориентирани към навлизане и нахлуване против Индия.

Обтегнатите връзки сред двете страни не демонстрират признаци на усъвършенстване, като Индия показва мощни запаси по отношение на включването на Пакистан в разширяващия се алианс БРИКС. Правителството на Моди е решено да осуети всевъзможни опити на Пакистан да се причисли към блока и е твърдо решено да резервира фокуса на алианса върху разрастващите се пазарни стопански системи.

Източници разкриват , че Пакистан интензивно търси поддръжка от Русия, с цел да обезпечи включването си в БРИКС през 2024 година Високопоставен индийски държавен чиновник обаче, говорейки анонимно, твърди, че Индия изрично ще се опълчи на кандидатурата на Пакистан. Длъжностното лице акцентира, че е значимо да се резервира характерът на БРИКС като група особено за нововъзникващите стопански системи.

Длъжностното лице слага под въпрос евентуалния принос на Пакистан към БРИКС, като твърди, че страната евентуално ще донесе повече провокации, в сравнение с изгоди на алианса. Изразява се угриженост по отношение на внасянето на политически въпроси и разстройства, макар че не е планувано двустранни въпроси да се разискват в границите на форумите на БРИКС.

Изтъквайки процеса на взимане на решения в БРИКС, който изисква консенсус за включването на нови членове, служителят показва убеденост, че ще успее да осуети стремежите на Пакистан.  

В резюме, преобладаващите настроения сочат, че Индия ще играе основна роля в предотвратяването на присъединението на Пакистан към БРИКС, като се акцентира смисъла на запазването на първичната цел и целостта на алианса.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР