Индия най-накрая обяви за мъртви 39 строителни работници, отвлечени от

...
Индия най-накрая обяви за мъртви 39 строителни работници, отвлечени от
Коментари Харесай

Четиригодишна драма приключи с признание за 39 трупа – жертви на „Ислямска държава“

Индия най-сетне разгласи за мъртви 39 строителни служащи, отвлечени от „ Ислямска страна “ в Ирак. Министърът на външните работи Сушма Свараж разгласи, че ДНК-то на 38 от служащите съответствува с това на трупове, открити в всеобщ гроб, оповестява Би Би Си.

Работниците бяха отвлечени през 2014 година в Мосул. Оттогава индийското държавно управление винаго е твърдяло, че те са живи. Страната неколкократно постави старания за освобождение на пленниците, даже изиска помощта на Ирак за намирането им, откакто Мосул беше освободен от терористите предходната година.

Свараж донави, че е доста евентуално и тялото на 39-тата жертва да е намерено, само че съвпадението на данните е единствено 70%. Тя изнесе данните пред горната камара на Народното събрание.

Миналата година, още веднъж пред Народното събрание, тя съобщи, че няма доказателства служащите да са били убити от „ Ислямска страна “. По-голямата част от отвлечените са от северния щат Пунджаб. Изявлението на министъра незабавно провокира вълна от мнения в обществените мрежи под хаштаг „ 39 индийци “. Там изказване направи и основният министър на Пунджаб Амариндер Сингх и индийският народен представител Шаши Тарур, които питат за какво държавното управление е вдъхвало напразни очаквания на околните на служащите.

През 2014 година, след похищението, Индия издаде предизвестие към своите жители да не пътуват към Ирак, а тези, които са към този момент там, да се върнат.

Индия има триумф в освобождението на други свои жители в Близкия Изток. 46 индийски медицински сестри бяха освободени през 2014 година от „ Ислямска държала “, която ги държала повече от седмица.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР