Индия изстреля ракета, с която се опитва да приземи безпилотен

...
Индия изстреля ракета, с която се опитва да приземи безпилотен
Коментари Харесай

Индия изстреля ракета към Луната

Индия изстреля ракета, с която се пробва да приземи безпилотен галактически транспортен съд на повърхността на Луната - това е вторият опит на Индия да стане едвам четвъртата страна, която ще направи това.

Ракетата излетя от Шрихарикота в южния щат Андхра Прадеш, носейки галактическия уред " Чандраян-3 ", до момента в който хиляди запалянковци ръкопляскаха и се радваха.

Най-многолюдната страна в света има евтина галактическа стратегия, която бързо се доближава до стадиите, сложени от международните галактически сили.

Само Русия, Съединените щати и Китай до момента са реализирали следено кацане на лунната повърхнина.

Последният опит на Индия за това приключи с крах преди четири години, когато наземният надзор изгуби контакт момент преди кацането.
Ако останалата част от индийската задача премине по проект, " Чандраян-3 " , което на санскритски значи " луноход ", ще се приземи безвредно покрай малко проучвания южен полюс на Луната сред 23 и 24 август.

Индийският министър-председател Нарендра Моди, който сега е на посещаване във Франция, написа в Туитър, че задачата носи " очакванията и фантазиите на нашата нация ".

Разработеният от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) галактически транспортен съд " Чандраян-3 " включва спускаем уред, наименуван Викрам, което на санскритски значи " героизъм ", и луноход, наименуван Прагян - санскритската дума за мъдрост.
При кацането лунохода ще се откачи от Викрам и ще изследва близката област, събирайки изображения, които ще бъдат изпратени на Земята за разбор.

Животът на задачата на лунохода е един лунен ден или 14 земни дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР