Индия и Франция се договориха да работят заедно за съвместно

...
Индия и Франция се договориха да работят заедно за съвместно
Коментари Харесай

Индия и Франция се договориха да произвеждат заедно хеликоптери и подводници

Индия и Франция се договориха да работят дружно за взаимно произвеждане на отбранително съоръжение, в това число хеликоптери и подводници за индийските въоръжени сили, както и произвеждане за другарски страни.

Това се споделя в изказване на индийското държавно управление, представено от " Ройтерс ".

Споразумението беше реализирано по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон, който се срещна с премиера Нарендра Моди и участва на държавен прием, проведен от президента Драупади Мурму, се показва в държавното изказване.

Макрон и Моди се договориха да разширят двустраните връзки в региона на производството на отбранително съоръжение, на нуклеарната енергетика, на галактическите проучвания и на използването на изкуствен интелект в границите на битката с климатичните промени, в опазването на здравето и в селското стопанство.

След Русия, Франция е най-големият снабдител на оръжия за Индия, която разчита на своите бойни самолети от четири десетилетия.

Еманюел Макрон и Нарендра Моди приветстваха основаването на услуги за поддръжка, ремонт и главен ремонт от френската Safran за

ремонт и обслужване на авангардни авиационни мотори, както и прибавянето на такива услуги за моторите на изтребителите Rafale.

Двустранната среща на върха по време на 40-часовото посещаване на Макрон беше петата среща Макрон - Моди от май насам.

Индийската Tata Group и френската Airbusса подписали съглашение за взаимно произвеждане на цивилен хеликоптери, сподели индийският външен министър Винай Куатра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР