Индия е втората държава с най-голямо население в света и

...
Индия е втората държава с най-голямо население в света и
Коментари Харесай

Първата страна в историята, която получи $100 милиарда парични преводи за година

Индия е втората страна с най-голямо население в света и страната с най-голяма диаспора - към 18 милиона индийци живеят отвън границите на родината. Това докара до обстоятелството, че Индия получава все по-големи парични преводи.

През 2022 година сумата към този момент доближи 100 милиарда $, което я прави първата страна в историята, достигнала тази цифра, демонстрират данни на Световната банка. " Потоците от парични преводи към Индия се усилват, с помощта на нарастванията на заплатите и мощния пазар на труда в Съединените щати и други страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", разясняват от Световната банка. Входящите парични преводи, които съставляват към 3% от Брутният вътрешен продукт на Индия, са нарастнали с 12% от 2021 г, написа Quartz.

Освен огромното работещо население от индийци, живеещи в чужбина, има и други фактори това нарастване. Студентите са друго огромно ядро на индийската диаспора. Това са групи с високи приходи, с директно отражение върху паричните преводи.

Обезценяването на индийската рупия също способства високич резултат. От януари валутата е надолу с 10%, по отношение на $. Това понижи цената на изпращането на парични средства от Южна Африка до Индия с 26%, от Тайланд с към 17%, а от Япония с 14% през миналата година и повече, съгласно Световната банка.
 Индия може да стане третата най-голяма стопанска система до 2030 година, изпреварвайки Япония и Германия
Страната, която може да стане третата най-голяма стопанска система до 2030 година, изпреварвайки Япония и Германия

Там има условия за стопански взрив, поради вложения в производството

Миграцията от Индия

Между януари 2015 година и септември 2021 година над 8,8 млн. души са се отказали от индийското си поданство. Тенденцията се форсира след пандемията, откакто страни като Канада, Нова Зеландия, Германия и Ирландия облекчиха имиграционните си политики, с цел да привлекат квалифицирани служащи.

През 2020-2021 година от Съединени американски щати са пращани най-вече пари в Инди, евентуално поради огромните пакети от тласъци и нарастванията на заплатите в тази страна по време на някои месеци от пандемията, а и по-късно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР