Индия би следвало да води разговори с ЕС за споразумение

...
Индия би следвало да води разговори с ЕС за споразумение
Коментари Харесай

Индия иска да води преговори за свободна търговия с ЕС

Индия би следвало да води диалози с Европейски Съюз за съглашение за свободна търговия. Това разгласи през вчерашния ден държавното управление, ден откакто отхвърли да се причисли към подкрепяния от Китай районен търговски пакт заради опасения индийският пазар да не бъде залят с евтини китайски артикули, съобщи " Ройтерс ".

Министърът на търговията и индустрията Пиюш Гоял съобщи, че браншове като бижутерийната, текстилната промишленост и земеделието упорстват за комерсиално съглашение с Европейски Съюз. Германският канцлер Ангела Меркел също прикани за обновяване на договарянията по този въпрос.

" Би трябвало да се ангажираме със съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз ", сподели Гоял на конференция, на която изясни аргументите Индия да не се причисли към Регионално всеобхватно икономическо партньорство или РВИП (Regional Comprehensive Economic Partnership - RCEP), подписано сред 15 страни през вчерашния ден.

Министърът уточни, че страната му е имала огромни условия за услугите и вложенията, довели до продължителни договаряния по РВИП. В него, с изключение на Китай, влизат 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР