Индианците Рапа Нуи, които живеят на Великденския остров край Чили,

...
Индианците Рапа Нуи, които живеят на Великденския остров край Чили,
Коментари Харесай

При Великденския остров ще бъде най-голямата защитена морска зона в Латинска Америка

Индианците Рапа Нуи, които живеят на Великденския остров край Чили, утвърдиха основаването на нова предпазена морска зона – най-голямата в Латинска Америка, съобщи БГНЕС.
Тя ще бъде на повърхност от 720 000 кв. км. към Великденския остров, който е далечен на 3 500 км. от континента, заяви министърът на околната среда Марсело Мена в изказване пред Конгреса за предпазените морски територии, който стартира в Ла Серена. Министърът на външните работи Ералдо Муньос назова новината „ исторически прогрес “.
Защитените морски зони са региони, в които човешката активност е лимитирана, или неразрешена, с цел да бъдат непокътнати намиращите се там скотски типове и биоразнообразието. Местните поданици са одобрили взаимното ръководство на тази зона с представители на страната и са дали своят вот риболовът да бъде фактически единствено за персонално ползване от народа на Рапа Нуи.
В тропическите води към този знаменит с монументалните си скулптури остров, има коралови рифове, някои типове от които са неповторими и не се срещат другаде по света поради отдалечеността на мястото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР