Индиана Джоунс и Малчо се прегърнаха отново 40 години по-късно.

...
Индиана Джоунс и Малчо се прегърнаха отново 40 години по-късно.
Коментари Харесай

Индиана Джоунс и Малчо се прегърнаха 40 години по-късно

Индиана Джоунс и Малчо се прегърнаха още веднъж 40 години по-късно. Актьорите Харисън Форд и Ке Хуи Куан, които играят дружно в „ Индиана Джоунс и Храмът на обречените “ от 1984 година застанаха дружно на сцената на Оскарите тази година.

Харисън Форд връчи премията за най-хубав филм на „ Всичко на всички места едновременно “, в който взе участие Ке Хуи Куан.

Форд хвалеше играта на своя остарял другар цялостен сезон. „ Толкова се веселя за него! Той е страховит човек “, сподели преди време Форд пред „ Ентъртейнмънт тунайт “. „ Той е необикновен артист, още от дребен “, сподели още той.

Емоционалната прегръдка сред старите другари беше хваната от обективите на международните организации.



Куан играе от дете в киното преди да се откаже от кариерата на артист и да преследва специалности зад кадър. След триумфа на „ Паразит “ на Понг Джун-хо Куан безусловно си споделил „ Защо пък да не се върна назад в киното? “. Ролята му във „ Всичко на всички места едновременно “ е първото му огромно присъединяване.

Бившето дете звезда Ки Хи Куан, който получи втори късмет в киното с ексцентричния и на моменти загадъчен абсурдитски филм " Всичко на всички места едновременно ", очаровал Холивуд, завоюва " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля.



Роденият във Виетнам Куан, прочут и като Джонатан Куан, като дете е прочут с функциите в " Индиана Джоунс и Храмът на обречените " (1984) и " Дяволчетата " (1985).

Това е първа премия " Оскар " от първа номинация за 51-годишния Ки Хи Куан. Във кино лентата " Всичко на всички места едновременно " на режисьорското дуо Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт той играе брачна половинка на основната героиня (Мишел Йео), който желае бракоразвод. 

Куан е приказвал обществено за отдръпването си от актьорството като възрастен, работейки като координатор на каскади и асистент-режисьор, защото не е имало задоволително благоприятни условия за азиатски артисти.



Във " Всичко на всички места едновременно " Ки Хи Куан играе първата си огромна роля от 90-те години на предишния век.

" Мечтите са нещо, в което би трябвало да вярваш. Аз съвсем се отхвърлих от моите. Към всички вас, апелирам, запазете фантазиите си живи ", сподели той в речта си, приемайки наградата на американската киноакадемия.

Куан показа, че се  чувства " огромен късметлия, че е бил определен " за ролята във филм от поредицата " Индиана Джоунс ", макар че е почнал да се чуди " дали това не е всичко ".



" В продължение на толкоз доста години се опасявах, че няма какво повече да направя, че каквото и да направя, в никакъв случай няма да надмина това, което реализирах като дете. За благополучие, повече от 30 години по-късно две момчета се сетиха за мен. Те си спомниха за това дете и ми дадоха опция да опитам още веднъж ", споделя Ки Хи Куан.

От сцената на " Оскари " -те той със сълзи на очи отдаде респект към 84-годишната си майка, която гледа вкъщи, вдигайки статуетката и казвайки: " Мамо, преди малко завоювах Оскар! "

" Моето странствуване стартира с лодка. Прекарах една година в бежански лагер и по някакъв метод се озовах тук, на най-голямата сцена в Холивуд ", добавя артистът.   " Казват, че такива истории се случват единствено в във филмите. Не мога да допускам, че това се случва на мен. Това е американската фантазия ".



През целия награден сезон, чиято кулминационна точка са " Оскар " -ите, Ки Хи Куан беше считан за любимец за наградата на киноакадемията. За него той надви над Брендън Глийсън за " Баншите от Инишерин ", Брайън Тайри Хенри за " Да започнеш изначало " (Causeaway) и Джъд Хърш за " Семейство Фейбълман ", Бари Киогън за " Баншите от Инишерин ". 

Наградите " Оскар " бяха раздадени за 95-и път на гала в спектакъл " Долби " в Лос Анджелис. Водещ на шоуто беше комикът Джими Кимъл.

Филмът “Всичко на всички места едновременно ”, който взе седем награди „ Оскар “, в това число за най-хубав филм, ще има своята извънредна премиера довечера, 13 март, от 21:00 ч. по bTV Cinema.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР