Индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, намалява

...
Индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, намалява
Коментари Харесай

Промишленото производство намалява с 1.2% през юли, спрямо юни, отчита НСИ


Индексът на промишленото произвеждане, изчислен от сезонно изгладените данни, понижава през юли с 1.2% спрямо юни 2018 година, сочат предварителните данни Националния статистически институт (НСИ).

При календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане през юли 2018 година е записано нарастване от 1.0% по отношение на съответния месец на 2017 година.

Месечни промени

Намаление през юли 2018 година по отношение на предходния месец е записано в добивната индустрия - със 17.4%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.7%, и в преработващата индустрия - с 0.5%.

По забележителен спад в преработващата индустрия се следи при: производството на тютюневи произведения - с 13.0%, производството на транспортни средства, без коли - с 6.9%, производството на питиета - с 6.8%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 4.5%.

Ръст е регистриран при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 15.1%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - със 7.1%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 3.4%, производството на произведения от каучук и пластмаси - с 1.8%.

Годишни промени

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в преработващата индустрия - с 2.1%, а спад е регистриран в добивната индустрия - с 8.8%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5.2%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на транспортни средства, без коли - с 31.5%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 16.9%, производството на произведения от каучук и пластмаси - с 15.4%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 15.3%. Намаление е регистрирано при: производството на тютюневи произведения - с 13.3%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 9.7%, производството на химични артикули - с 8.7%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - със 7.0%.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР