Инаугурацията на за нов президентски мандат няма достатъчно демократична легитимност

...
Инаугурацията на за нов президентски мандат няма достатъчно демократична легитимност
Коментари Харесай

ЕС обяви встъпването в длъжност на Лукашенко за нелегитимно

Инаугурацията на за нов президентски мандат няма задоволително демократична легитимност и ще преразгледа връзките си с Беларус. Това се споделя в публикувано през днешния ден изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външни работи и политика за сигурност. Според него, церемонията по встъпването в служба само ще задълбочи политическата рецесия в страната, заяви ТАСС.
„ Европейски Съюз не признава резултатите от фалшифицираните избори на 9 август. На базата на това по този начин наречената инаугурация на 23 септември и новият мандат, стихотворец от Александър Лукашенко, нямат задоволително демократична легитимност ”, се акцентира в текста.
 Русия ще разшири санкционния лист по отношение на Европейски Съюз Русия ще разшири санкционния лист по отношение на Европейски Съюз
Русия реши на реципрочна основа да разшири листата с представители на Европейски Съюз, на които им се не разрешава да влизат на територията на страната...
Според Борел, „ провеждането на инаугурацията е в директно несъгласие с волята на забележителна част от беларуския народ, изразена в многочислените и невиждани мирни митинги, които се организират след изборите ”. Евросъюзът е уверен, че единственият излаз от политическата рецесия в Беларус е провеждането на изчерпателен народен разговор и позитивен отговор на настояванията на народа за демократични избори.
Борел прикани още веднъж управляващите в страната да се въздържат от принуждение и неотложно да освободят всички арестувани в хода на предизборната акция и митингите.
Припомняме, че на 23 септември президентът на Беларус Александър Лукашенко постави клетва за шести мандат на загадка гала, извършена без авансово известие.
„ Александър Лукашенко встъпи в служба като президент на Беларус. Церемонията по встъпването в служба се организира в тези минути в Двореца на независимостта ”, съобщи организация Белта. По-рано самостоятелни осведомителни организации оповестиха, че улиците са били затворени, до момента в който кортежът на Лукашенко профучал през столицата Минск.
 България поддържа наказания против хората в Беларус, виновни за репресиите България поддържа наказания против хората в Беларус, виновни за репресиите
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в извършеното през днешния ден в Брюксел постоянно заседан...
Стигна се до конфликти, международните медии оповестяват за десетки потърпевши и задържани протестиращи.
Кадри от конфликтите и от тайното встъпване в служба на Лукашенко можете да видите в идващият материал
(СНИМКИ И ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР