Имунологът Андрей Продеус назова в ефира на руския Канал 1

...
Имунологът Андрей Продеус назова в ефира на руския Канал 1
Коментари Харесай

Руски лекари: Магданоз, спанак и босилек увеличават риска от тромбози

Имунологът Андрей Продеус назова в ефира на съветския Канал 1 продуктите, които усилват риска от формиране на кръвни съсиреци, съобщи БГНЕС.

Лекарят означи, че вероятността от тромбози се усилва при възрастните хора, страдащи от разширени вени, водещите затънал метод на живот и страдащите от сърдечно-съдови болести. Хората в риск би трябвало да заобикалят да ядат храни с високо наличие на витамин К, който усъвършенства съсирването на кръвта, само че може да аргументи кръвни съсиреци.
 Учени: Рискът от тромбоза е по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с след ваксина Учени: Рискът от тромбоза е по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с след ваксина
Рискът от тромбози в мозъка е доста по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с в следствие от имунизациите против инфекцията. Това разгласих...

" Трите продукта с най-високо наличие на витамин К са магданоз, спанак и босилек. Сред тях магданозът е безспорен първенец: В 100 грама магданоз се съдържат 20 дневни дози витамин К. А в босилека и спанака, от своя страна, те са надлежно седем дневни дози и шест дневни дози ", разясни Продеус.

Доктор Елена Малишева се съгласява изцяло със своя сътрудник. Тя изясни, че двадесет пъти от нужната дневна доза витамин К в магданоза съставляват сериозна заплаха за здравето. " Тоест, рисковете от приемането на кръвни съсиреци са 20 пъти по-високи, в сравнение с нормално, в случай че сте фенове на магданоза ", предизвести лекарят.

Тя също по този начин акцентира, че всички пациенти с атеросклероза, разширени вени и пациентите, приемащи антикоагуланти, би трябвало да изключат от менюто си подправките магданоз и босилек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР