Имунната ни система е жизненоважна за здравословното ни състояние. Тя

...
Имунната ни система е жизненоважна за здравословното ни състояние. Тя
Коментари Харесай

5 важни съвета за подсилване на имунитета през зимата

Имунната ни система е жизненоважна за здравословното ни положение. Тя ни пази от напасти като бактерии и микроорганизми, вируси и патогени, както и от инфекции и разнообразни вируси и по-сериозни болести. През зимата обаче тя отслабва и би трябвало да намерим подобаващите способи, по които да я поддържаме в положително положение. Има някои привички, които можем да изградим, с цел да се радваме на здрав имунитет целогодишно. Нека забележим 5 от тях в идващите редове:

Сънят е от изключителна значимост
Кои 10 билки ще ви оказват помощ да укрепите организма си през зимата
Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, само че зимният интервал е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време...
Прочети повече
Ежедневието в днешно време е извънредно динамично, стресовите обстановки са от ден на ден, а времето ни се коства все по-ограничено. В такива случаи качественият сън за някои е просто мираж. Обаче е целесъобразно и даже наложително да си набавяте нужния сън в подобаващото за задачата време, с цел да поддържате имунната си система постоянна. Липсата на задоволително сън доста я отслабва.

Включете повече плодове и зеленчуци в менюто си

Здравословният метод на живот е главният фактор за мощна имунна система. Менюто ви трябваа да е разнообразно, да включва задоволително количество витамини, минерали, потребни субстанции, фибри, протеини и други А тях можем да си набавим точно от растителните храни, които са богати на витамини от В група, желязо, йод, цинк, калций, които са по този начин значими за имунитета ни. Колкото по-голямо многообразие има, толкоз повече разнообразни субстанции ще си набавяте.

Не забравяйте за спорта
Супер потребни хранителни комбинации за мощен имунитет
Имунитетът на организма се обуславя от голям брой фактори, в това число хранене. Освен това от огромно значение са уравновесената диета, фи...
Прочети повече
Спортуването и постоянните тренировки също оказват позитивно въздействие върху имунната ни система. Опитайте се да отделяте време за спорт най-малко 3 пъти в седмицата, като ще забележите усъвършенстване и в психическото, и във физическото си положение.  А имунитета ви ще е удовлетворен от резултатите.

Редуцирайте напрежението

Стресът оказва въздействие върху целия ни организъм и постоянно даже е главният провинен за отключването на редица заболявания. Гоямото напрежение отслабва имунната система и прави организма ни по-уязвим към разнообразни бактерии и инфекции. За да се справите със напрежението, преди всичко би трябвало да откриете причинителите му, спортувайте, медитирайте, преоткрийте остарели занимания и в случай че е нужно – консултирайте се със експерт. Тези практики също ще ви оказват помощ да понижите напрежението и напрежението.

Поддържайте здравословно тегло
Топ 6 на продуктите, които укрепват имунитета
За да укрепите имунната си система през есента и зимата, би трябвало да добавите здравословни храни към ежедневната си диета. Ето и топ 6 н...
Прочети повече
Не единствено наднорменото, само че и поднаднорменото тегло могат да донесат своите последствия върху здравето ни. Те ще повлияят отрицателно на имунната ни система и ще основат дисбаланс във функционалностите й. Нашият съвет е да поддържате здравословно тегло, като наблягате на потребните храни и включите спорт в рутината си. Освен това е добре да си вършиме и постоянни профилактични проучвания.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР