Имунизацията срещу Covid-19 на записаните в електронния регистър започва от

...
Имунизацията срещу Covid-19 на записаните в електронния регистър започва от
Коментари Харесай

Имунизацията на записаните в е-регистъра ще е само с AstraZeneca засега

Имунизацията против Covid-19 на записаните в електронния указател стартира от четвъртък, 11 март, само че в пунктовете ще се ползват единствено имунизациите на AstraZeneca. Хората, декларирали желания към иРНК ваксина, каквито са на Pfizer и Moderna, ще имат 2 варианти: да се откажат и да чакат до момента в който желаните от тях ваксини станат налични или да отидат в уречения час в определения от тях пункт и да бъдат ваксинирани с AstraZeneca.

Това изясни зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева в сряда. Причината към 335-те пункта в страната да не са разпределени иРНК ваксини е, че те се пазят напълно за реимунизации на хората от предпочитаните етапи в проекта и главно – за първа и втора доза на изборната администрация, за която не престават да постъпват описи с искащи.

Според Начева правото на хората на избор не се лишава, защото те могат да решат да изчакат за иРНК ваксини. От думите ѝ обаче се разбра, че те ще би трябвало да си запишат наново час за имунизация, когато желаните от тях ваксини са налични.

По-рано в сряда няколко от огромните столични лечебни заведения предизвестиха, че ще имунизират записаните в е-регистъра единствено с AstraZeneca.

До тази обстановка се стигна предстоящо, защото още при представянето на електронния указател предходната седмица, се разбра, че записването и изборът на съответен тип ваксина, не подсигурява, че тя ще е налична в уречения ден и час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР