Империята “Медиасет готви мощен отпор на фестивала в Сан РемоПиер

...
Империята “Медиасет готви мощен отпор на фестивала в Сан РемоПиер
Коментари Харесай

Частните италиански медии бойкотират Зеленски?

Империята “Медиасет ” готви мощен отпор на фестивала в Сан Ремо
Пиер Берлускони смутен от идните манифести на президента на Украйна

Дейци на културата също стачкуват

“Безпокоя се, че Зеленски ще употребява нашата държавна телевизия, с цел да разгласи личните си манифести! ” - съобщи на конференция в четвъртък Пиер Силвио Берлускони.

Управителят и вицепрезидент на най-голямата в Италия и в Европа частна телевизионна компания “Медиасет ” разяснява с тези думи желанието на управлението на плащаната от данъкоплатците телевизия да излъчи на 11 февруари по време на финалната вечер на песенния фестивал в Сан Ремо запис на послание на президента на Украйна Влодимир Зеленски. Посочвайки, че поддържа Украйна и нейния държавен глава, Пиер Силвио Берлускони изясни, че като частен издател не бил задължен да споделя какво държавната телевизия РАИ трябвало или не трябвало да прави. Освен това мениджърът си давал сметка, че на искане като това на Зеленски да бъде включен в последната фестивална вечер, мъчно би могло да се каже “не ”. “Но като жител на Италия, който си заплаща постоянно таксата за националната ни телевизия и размишлява върху спора в ход с хиляди починали, аз се запитвам какво общо има той с песните на Сан Ремо? ” - попита още по-големият наследник на четирикратния министър председател на страната Силвио Берлускони.

В същото време Пиер Силвио Берлускони осведоми публицистите, че всички национални канали на “Медиасет ” се готвят интензивно да дадат “решителен отпор ” на песенната демонстрация и изключително на предаваната директно по РАИ1 последна фестивална вечер. За задачата по същото време “флагманите ” на компанията “Канале Чинкуе ”, “Италия Уно ”, “Рете Куатро ”, както и някои други по-малки канали, ще излъчват най-обичаните от феновете шоу-програми и реалити-формати. Като задачата на управлението на “Медиасет ” била не толкоз да накара феновете да превключат тв приемниците си на нейните честоти и да отсвирят фестивала, а да предложат по-качествено наличие, което да задържи на високо равнище гледаемостта на каналите на компанията и тя да не губи парите на рекламодателите си. Така, както за наслада било станало по време на последното футболно състезание в Катар, когато РАИ излъчваше мачовете, а каналите на тв-империята на семейството Берлускони є правеше сполучливо “сечено ” с известни ток-шоута, занимателни стратегии и хубави филми.

В интерес на истината, с наближаването на започващия на 7 февруари фестивал в Италия не стихват полемиките към включването на президента на изстрадалата Украйна в шоуто на последната фестивална вечер в Сан Ремо. Редица публицисти и политици поддържаха евентулната изява на Влодимир Зеленски, директно или на запис, само че против нея надигнаха глас вицепремиерът Матео Салвини, други известни държавници и доста дейци на културата. А някои интелектуалци даже насочиха апел към сънародниците си идната съботна вечер, просто да загърбят РАИ1 и фестивала, и да отидат за утеха на пицария.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР