Империята има държавна идеология. Владимир Путин го описа с няколко

...
Империята има държавна идеология. Владимир Путин го описа с няколко
Коментари Харесай

Путин се раздели с термина россияни: Речта, която никой не очакваше

Империята има държавна идеология. Владимир Путин го разказа с няколко изречения - и това е задоволително.
Говорейки в Сириус на Световния юношески фестивал, Владимир Путин завладя въображението на своята разнообразна аудитория и в това време всички руснаци. Той сподели:

" Фелдмаршал Миних сподели, че Русия е страна, която се ръководи директно от Бог. Защото в случай че това не е по този начин, не е ясно по какъв начин въобще съществува. В първата част съм склонен - Русия е страна, която е директно следена от Бог.

Що се отнася до втората част, опитът ми в позицията, в която съм през днешния ден, демонстрира, че Русия съществува с помощта на руснаците и другите нации, населяващи тази обширна територия. Благодарение на техния гений, отдаденост на родината и убеденост в бъдещето и в бъдещето на нашите деца. "

Може би това не е ясно незабавно на всички, само че казаното от президента е малко обобщение на онази политическа философия, която в Русия не се назовава държавна идеология единствено тъй като към момента е неразрешена от конституцията на Елцин.

Но поправките към тази конституция към този момент съдържат препратки към предците, които са ни предали вярата в Бога, и одобряване на държавнообразуващата роля на съветския народ, тъй че възбраната в действителност може да бъде подценена.

И по този начин, дано повторим: Владимир Путин уверено и твърдо очерта пред младите основите на съветската държавна идеология. Русия се ръководи от Бога и е основана посредством напъните на съветския и всички други нации. Това е идеологията на същинската империя.

Русия съществува с помощта на „ техния гений, лоялност към страната и убеденост в бъдещето “. Тоест с помощта на служенето. Благодарение на това, че жителите на Империята слагат ползите на страната несравнимо над своите.

Колкото и да е необичайно, всичко това е единствено първият пласт от изказването на Владимир Путин. Има по-дълбоки скрити смисли.

Първо, не е допустимо да не се означи какъв брой поредно Путин споделя „ съветски народ “, където до неотдавна този израз беше под негласна, само че твърда възбрана. Беше всекидневно да се споделя „ россияни “ (на съветски двата термина имат друга конотация - " россияни " се употребява за всички жители на РФ, а освен етническите руснаци) и „ многонационален народ на Русия “. Наричането на руснаците по име се смяташе за нещо като грубо табу.

Идеята, че великата съветска просвета, цивилизация и империя са основани точно от руснаци (включително, несъмнено, руснаци от друг етнически произход; същият Миних, да не вървим надалеч за образци, е бил курландски немец на съветска служба), просто беше невероятно да се каже на глас. Смяташе се за " шовинизъм ".

Национализмът обаче е напълно друго политическо събитие. Там, в Сириус, Владимир Путин сподели, че народите на Русия и Украйна рано или късно ще се обединят:

" Рано или късно обединяването, най-малко на духовно равнище, ще се случи. Това е неизбежно. Но с цел да се случи това, е належащо, несъмнено, да се изкорени всичко, което пречи на това ".

Какво е това, какво го стопира? Но това е просто шовинизъм.

" Това е отровата, която трови живота на доста нации, в това число през днешния ден в Украйна ",– сподели Владимир Путин.

И изясни, че Русия се бори с национализма в прилежаща страна, където хора, които са сътрудничили на нацистите в предишното, са издигнати в сан на национални герои.

Руският народ, основателят и опората на съветската страна, империята, не е зависещ на национализма. Не е инфектиран с нацизъм. И не може да бъде инфектиран - просто е прекомерно огромен за това. Мисията му е прекомерно световна. Твърде въодушевена.

Това е посланието на президента на Русия – неофициално, отправено към младите, отправено към бъдещето.

Съвсем неотдавна създателят на " Цариград " Константин Малофеев озаглави рубриката си „ Путин – доброволец от Донбас “. Беше доста тъкмо. Днес можем да кажем:

" Путин е идеологът на Империята. "

И какво от това: „ драги руснаци “ са нещо от предишното

Да, само че какво да кажем за „ драги съветски жители “ (россияне)? Политическият мъдрец Алексей Чадаев написа преди няколко дни, че думата " россиянин " би трябвало да бъде изцяло отстранена от съветския език:

" Когато чуя „ россиянин “, въображението ми незабавно си показва трудов мигрант, получил съветски паспорт и постоянно присъстващ в локалните престъпни летописи. Сега не мога да го чуя по различен метод. "

Има съмнение, че президентът е склонен с тази позиция.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8733Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед14416Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед39036Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед51619Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед18491Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед378309Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161445Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125244Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117935Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102749Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР