Императорът на Япония Акихито официално абдикира. Той е първият японски

...
Императорът на Япония Акихито официално абдикира. Той е първият японски
Коментари Харесай

Императорът на Япония Акихито абдикира

Императорът на Япония Акихито публично абдикира . Той е първият японски монарх, който се отдръпва от престола за последните повече от 2 века , осведомят международни организации.

Преди няколко години Акихито изненадващо заяви, че желае да се отдръпна. По-късно беше оповестено, че той ще напусне трона на 30 април 2019 година

Днес министър председателят на азиатската страна Шиндзо Абе публично разгласи, че императорът абдикира. Изявлението му бе прочетено в директен ефир на телевизия NHK от основния секретар на японския кабинет Йошихиде Суга.
 Рейва – новата императорска ера в Япония
Рейва – новата императорска ера в Япония

Ерата значи добър шанс и естетика, обвързвано с японската класическа литература
 Снимка 420767
Източник:

" Негово величество приключва пълномощията си съгласно условията на специфичния закон. Пазим спомен за това по какъв начин в течение на тридесетгодишното си ръководство Негово величество императорът и Нейно величество императрицата постоянно бяха дружно с народа. Бихме желали да се възползваме от случая, с цел да изразим още един път сърдечна признателност към тях ", се споделя в известието.

По-късно през днешния ден в тържествената " Борова зала " на императорския замък ще се състои държавна гала, по време на която император Акихито ще отстъпи престола на своя максимален наследник и престолонаследник - Нарухито. На нея ще вземат участие към 300 души.
 Японският император с последно новогодишно обръщение
Японският император с последно новогодишно обръщение

Наистина съм благополучен да ознаменувам новата година
 Снимка 420771
Източник:

През 2016 година 85-годишният Акихито изрази желанието си да се отдръпна поради преклонната си възраст. Според законодателството монархът остава на трона пожизнено, само че за Акихито беше признато особено изключение.

Той ще резервира пълномощията си до последната минута на 30 април. От на следващия ден император на Япония ще е 59-годишният принц Нарухито, който е най-големият наследник на императора.

Акихито взе участие в няколко церемонии по-рано през днешния ден като част от абдикацията си, с което се поставя завършек на актуалната епоха Хейсей, почнала през 1989 година, когато император Акихито наследи татко си император Хирохито. Ерата Хейсей имаше за цел монархията да сближи японския народ след мъчителните години след края на Втората международна война.
 Снимка 420768
Източник:
 Император Акихито изрази
Император Акихито изрази " надълбоко разкайване " за присъединяване във Втората международна война

Премиерът на страната Шиндзо Абе даде обещание в никакъв случай да не се повторят ужасите

Утре Нарухито ще е новият император на Япония и ще се постави начало на новата епоха Рейва. Ерата, чието име значи добър шанс и естетика, обвързвано с японската класическа литература, публично ще стартира на 1 май, когато новият император ще бъде коронясан.

В последното си слово като император Акихито благодари на народа за поддръжката и изрази вяра за спокойно бъдеще. Той беше първият монарх, който се възкачи на Хризантемовия престол при следвоенната конституция, която дефинира императора като знак на народа, само че без политическа власт.

Суга означи, че ерата на императора завършва без война, което японците точно желаеха.
 Снимка 420769
Източник:
 Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та
Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та

Това е първото отдръпване за повече от два века в най-старото имперско семейство в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР