Имоти, собственост на пенсионни фондове, на стойност около 200-250 млн.

...
Имоти, собственост на пенсионни фондове, на стойност около 200-250 млн.
Коментари Харесай

Имоти на пенсионните фондове за 200 млн. лв. може да излязат на пазара

Имоти, благосъстоятелност на пенсионни фондове, на стойност към 200-250 млн. лева, може да се появяват на пазара в идващите години. Това оповестява в днешния си брой " 24 часа ". Вестникът има поради влязлата в действие смяна в Кодекса за обществено обезпечаване от предходната година.

Тя планува фондовете в края на всяко тримесечие да съпоставят постигнатата рентабилност от всеки капиталов парцел с общата рентабилност от ръководството на фонда за същия интервал. Ако тя е по-ниска от 50% от общата, компанията е длъжна в двугодишен период да се освободи от парцела на пазарна цена.

Редът и методът, по който ще се прави оценка на доходността от парцелите на пенсионните компании,ще бъдат избрани в разпоредба, която още не е призната. Това щяло да стане до края на годината, афишират от Комисията за финансов контрол пред изданието.

За към този момент притежаваните парцели сравнението ще се прави след приключване на 5 години от придобиването им.
Промените не не разрешават на фондовете да получават парцели, само че за всеки нов също има 5-годишен период за оценка.

Частните пенсионни сдружения към този момент ръководят близо 12.4 милиарда лева, като за една година активите им са се нараснали с съвсем 2 милиарда лева Това сочат последните данни на Комисията за финансов контрол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР