Името на директора на Териториално поделение Държавно ловно стопанство Тракия

...
Името на директора на Териториално поделение Държавно ловно стопанство Тракия
Коментари Харесай

Бракониери опетняват името на директора на ловно стопанство Тракия

Името на шефа на Териториално отделение Държавно ловно стопанство " Тракия " инж. Огнян Христов бе забъркано в препирня по преместването на ловна дружинка " Скобелево " от ЛРС " Сокол " Пловдив към ЛРС " Съединение-1906 ". Това се случи в " журналистическо следствие ", изпълнено с извънредно противоречиви и компрометирани обстоятелства.

Проблемът идва от изключени членове на ЛД " Скобелево ", описа пред Plovdiv24.bg инж. Христов. Преди към 2 седмици Търговско предприятие ДЛС " Тракия " отказало да позволи прекачване на дружинката от едното в другото съдружие. Според шефа инж. Христов, ловците желаят да се реалокират, тъй като в ЛРС " Сокол " Пловдив се следи прецизно спазването на законодателството и им се скапва комфорта на бракониерството. В другото съдружие отчетността и контролът са по-слаби. И в двата случая обаче договорът ще е с ДЛС " Тракия " и осъществяването на отговорностите им по контракта отново ще се управлява от " Тракия ", акцентира шефът.

Сагата почнала преди повече от 2 години и стигнала до Върховния административен съд. Магистратите дават инструкции и правото на шефа на ДЛС " Тракия " да събере доказателства и да реши дали да образува договаряне по прехвърлянето. Христов не разяснява доказателствата и обстоятелствата за какво е отказано прекачване, тъй като безусловно преди дни в ПАС е подадена нова тъжба и не е правилно да се изнасят данни преди съдът да се е произнесъл.

На територията на ЛРС " Съединение-1906 " непрекъснато има бракониерства. Преди дни при взаимна акция на Търговско предприятие ДЛС " Тракия " и районно управление (на МВР) на полицията в Стамболийски са хванати северни кучета, които ловуват и притискат дивеча. Намерено е удавено прасе. Чути са изстрели, само че ловците съумели да избягат. Убитото прасе и кучетата са прибрани като материални доказателства по формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител.
В изявлението шефът разяснява за какво на ловците от ЛД " Скобелево " не са заверени ловните билети, поради което те не могат да ловуват. Причината е, че са във " висящо състояние " - изключени са от едното съдружие, само че не са признати в другото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР